Kategorier
Stockholm

När ljuset är centralt

Nämnde i  någon blogg ljuset på Centralen i Stockholm och avsåg bland annat entrén mot Klarabergsviadukten. Men även avsaknaden av ljus därunder, vid Arlanda express. De här platserna återvänder jag gärna till när mitt gatufotande gått i stå, eller när jag inte tycker att jag fått någon bra bild dittills under fotopromenaden. Det finns därtill en hel del spännande trappor och passager att spana av. Och på tal om vimmel så är här alltid gott om folk att plåta.

Den här äldre mannen var djupt engagerad i datorhantering och märkte inte att jag tog flera bilder av honom. Däremot frågade jag mannen på bilden nedan om det var okej att fota honom och utsikten och han nickade.

Innertaket på Centralen är urtjusigt. Gillar som sagt ljuset som faller in genom den glasade entrén från Klarabergsviadukten.

Vid Arlanda express är det mörkt men med min 5D mk II är det inga problem och ibland är det inte bara kaffet som jag vill ha svart.

Som sagt, ljus och/eller mörker, både och eller antingen eller. Med lite tur får man till kul siluetter (skippar h:et, känns som en mer svensk stavning, helt ok enligt SAOL).

Centralen är en schysst plats för gatufoto!

4 svar på ”När ljuset är centralt”

Hallå, så et är hit man måste gå för att inte missa något. En fruktlös tur för mig på stan idag men centralen ska utforskas efter dina ord. Bon weekend hälsar Malin som bet i set sura äpplet idag och släpade sig till doktorn. Bronkit och strep, nu på dunderkur som ska få mig på fötterna på nolltid igen.

Exakt, Malin! Det här är bloggen att ha koll på 🙂 Bildskvalet på FS blir jag ibland så trött på att jag inte ens orkar kommentera de bra bilderna. I dag blir det planket och Galleri Kontrast och en runda däremellan. Får jag till en ”tung Mattibild” ser du den även i GF-poolen, alla andra bilder kommer i bloggarna endast. Och nu när jag börjat jobba och mina ettagluttaelever kräver stort engagemang blir det i bästa fall helgfoto. Första dagarna har gått kanonbra dock.
Ajabaja Malin, den egna hälsan får ej nonchaleras! Men du tillönskas en snabb tillfriskning och en lyckad tur på centralen.

Jag gillar att hänga på centralen – tycker det finns mycket i både byggnaden, perrongerna och det konstanta flödet av folk som borde göra det till ett idealt ställe för gatufoto. Fast när jag tänker efter har jag inte sett särskilt många riktigt bra bilder därifrån, trots att förutsättningarna finns där.

Kanske det är dags att skruva upp iso:t och lägga lite tid på stället…

Jag har ett gäng bilder därifrån som jag är nöjd med, tagna i mörkret vid Arlanda express. Min ”Ta ögonkontakt innan…” och ”Flickan och Annie L.”, två bilder jag också gillar, är tagna på Centralen. Och Andreas Jörgensen på FS har ett gäng schyssta bilder härifrån. Kolla upp dem, det är de värda.
I dag blir det Galleri Kontrast, sen naturfoto på nå´t galleri på Hornsgatan 46 innan jag släntrar mot planket.

Stängt för kommentering.