Kategorier
Stockholm

It´s back – min 5DmkII

Petar in en mittiveckanbloggtext av pur glädje. I dag kunde jag äntligen hämta min 5D mk II på Intervision där den rekreerat sig i en månad. ”Demontering för byte av slutarenheten samt ett kretskort, injusteringar och funktionskontroll samt rengöring av bildsensorn.” Nånting med FPC var det också. Så nu är den förhoppningsvis som ny igen.  Fick både Fotosidan magasin och Black+White Photography i lådan i går och har lite inspirerande läsning framför mig.

Lite vimmel, lite bensprattel – bra gatufoto? Nja.

Har lagerrensat för att få plats med nytt. Hittade några som åtminstone platsar här, om än inte i GF-poolen.

Lite mer bensprattel, även om man får kolla lite mer noga för att se det

Annars gäller det vanliga: You learn by doing – och för mig att doa lite mer.  … by seeing – bara att nöta asfalt och se gamla och nya vyer (har några spots att kolla ur lite andra vinklar, om det blir gatufoto återstår att se). …by looking at work by the masters – just fått lön, läge för ännu en fotobok och mer inspiration? The Americans av Robert Frank? Skulle få en bonusbok för att jag tog en prenumeration av Aperture, men minns inte vilken. Robert Frank eller Paul Strand? Den borde komma snart.

Gillar hur mannen är i skugga och arm och ärm i sol

Har ju fört resonemang i bloggen om hur jag vill utveckla mitt gatufotande respektive min känsla och upplevelse av att många bilder jag tar är upprepningar av vad jag tidigare gjort. Är därför lite nöjd över ”Övergång och uppgång” som jag dock av någon hittills okänd anledning inte kan ladda upp här. Se den istället på Fotosidan.se, i Gatufotopoolen eller i Uttryck. Den är i färg och riktigt rörig och kaotisk men har ändå replipunkter för ögat och är kollageliknande i kompen. Vill gärna hitta mer i den stilen. Nutidens gatufoto med dagens teknik. Typ. InPublic-style kan man kanske säga.

Gillar husets färger och tjejens pose

Lite konventionellt gatufoto, nya människor men gamla motiv. Men jag tror det kommer, jag vet ju vad jag söker. Och jag har några andra idéer på G.

Ser ni kvinnan?  Annars en rörig bild från en stökig sida av Stockholm

Vad är det med den här bilden då? Tja, i princip ingenting alls

Sparade den skummaste bilden till sist

Har många, många mappar att rensa ur så det kommer fler ur- och uppladdningar, var så säkra. Ni fick ett skapligt gäng bilder igen, och man ska visserligen inte skåda given häst i munnen, men kommentera gärna mina bilder. Det är hemskt roligt och jättetrevligt!

4 svar på ”It´s back – min 5DmkII”

Kul bensprattel i första bilen, Matti. Tycker mig se dem i sjömansdräkter, görandes staden osäker under permissionen. Annars ser jag fram emot ditt utvecklande av Sen Stökiga Bilden. Trixig utmaning du gett dig in på.

Nåja. Mot gatan!

Bensprattel är alltid kul! ”Den stökiga bilden” är knepig även den att få till, men det är vad man har att jaga tillsammans med den perfekta vimmelbilden och den underbara interaktionen. Mot gatan! /Matti

Stängt för kommentering.