Kategorier
Stockholm

Med iPhone och 5DmkII på Gullmarsplan

På tisdagar har jag min så kallade friskvårdstimme och tillsammans med en halvtimmes lunchrast har jag gott om tid att med tunnelbanan ta mig till någon intressant plats för lite gatufoto.

”Blå skugga”

”Espresso house intrusive”, fikasugen på svenska

I dag blir det Gullmarsplan och jag häckar uppe i tunnelbanehallen och tar lite bilder åt olika håll och på lite av varje. Kör 5D mk II först men vill sen prova iPhonen som jag petat in några fotoappar i. Pro HDR och RetroCamera testar jag i dag och tycker resultatet blev rätt kul.

”Uppriven”, blurriga varianten

En utländsk maskinist kommer och frågar mig var hans båt kan tänkas ligga. Den är på reparation och vet jag månne var det kan vara någonstans. Det enda jag kan komma på är Beckholmens varv och jag instruerar honom hur han ska ta sig dit.

”Uppriven II”, två olika exponeringar och åtminstone delvis två olika uttryck

Är medveten om att det är nyhetens behag i första hand, och inte särskilt bra gatufoto egentligen.

”Skuggad”, iPhonebild, Pro HDR

”Gulllmarsflicka”, RetroCamera

HDR tar ju flera bilder i följd och det innebär att folk rör sig genom bilden. Det bör jag kunna utnyttja till något kul så småningom. RetroCamera-bilden blir kornig och dassig, men ändå rätt skön.

”Försvinner i mängden”, ProHDR igen

Har även Hipstamatic och det kommer bilder tagna med denna app senare, vill kolla vilka motiv som passar för denna.

”Ceci n’est pas une pipe

Fujifilm FinePix X100 blir man ju nyfiken på. Har en G11 men tycker den är för långsam, är Fujin en snabbskjutare blir det nog ett byte! Men iPhone, vilken kul leksak!

Hoppas ni hade behållning av bild och text. Gläd mig gärna med en kommentar. Tack för besöket!

/Matti

4 svar på ”Med iPhone och 5DmkII på Gullmarsplan”

Vilken kul idé att använda hdr-läget vid rörliga mål, Matti. Jag misstänkter att man kommer rätt nära en traditionell dubbelexponeringseffekt, fast med bättre omfång. Tror jag har hdr i min K-7:a, så det kan vara skoj att testa fullt ut.

När det gäller Iphone kan jag lova att Hipstamatic är rätt kul. Tyvärr rätt överutnyttjad dessa dagar då var och varannan hipster fyller sitt Facebookkonto med bilder från den appen.

Om vi skippar prylarna för en stund: gillar din första bild. Kontrasten mellan hårt och diffust sitter som en fläskläpp.

/Jimmy
Några av mina Hipstamaticbilder: http://gatufoto.wordpress.com/2010/07/23/shooting-with-hipstamatic/

Tack Jimmy. Känner väl också att jag sett lite väl många Hipstabilder, särskilt de stickiga, men det finnsju alternativa ”filmer” och ”linser” att undersöka. Roligt att du uppskattar första bilden. Hälsningar /Matti

Vad en friskvårdstimma kan räcka till.
Du verkar fått en trevlig leksak ger trevliga resultat.
“Skuggad”, iPhonebild, Pro HDR, gillar jag.
/Sven

Stängt för kommentering.