Kategorier
Stockholm

Mera mörker

Snuvig som en vinterstövel, men… Jag tar mig ändå ända in till sta´n. Och plåtar mörker! Och det var JH Engström som gjorde det. Som gav mig en anledning. Han signerar sin bok ”La Residence” på Gun Gallery. Kl 18 skulle han vara där, det är han inte. Det är däremot jag. Kvart över kommer han. Micke Berg lurade med att man skulle få dricka, men det är bara fint folk som får ett glas rött. Och fint folk är där ser jag utan att veta vilka de är, Smoliansky? Köper boken och går. Gatufotografer dricker Guinness, intalar jag mig medan jag lommar därifrån

”Biobesökare”

”Hope”

Knallar ner till tunnelbanan vid Hötorget. Där har det precis varit ett rån mot Guldfynd, eller motsvarande och polisen letar fingeravtryck och andra spår. Mina spår leder hem.

”Ge mig en vink”

Fick ihop ett gäng bilder och petar in dem några i taget.

”Gestalt”

Tim T hänger på låset, så jag får avsluta här.

6 svar på ”Mera mörker”

Hahaha… du kommer inte att tro det. Men slutklämmen ovan är titeln på bilden jag tänkte ladda upp ikväll (dvs den döptes till det innan jag läste detta). Nu får jag se om det blir av för det känns nästan sökt.
Jag har väldigt svårt att inte gilla alla 4 bilder, var o en på sitt sätt och av olika orsak. Jag väljer dock att inte gå närmare in på det, blir för långrandigt känner jag. Nöjer mig med att säga att det märks att du brinner för foto och fota. Dina bilder känns inte slentrian. Allt är inte lika bra – och vems bilder är det? – men det finns ett slags upptäckarglädje, pröva-något-nytt. Men det är kanske en arbetsskada? ,-)
/tim

Kul att du hittar en ”upptäckarglädje, pröva-något-nytt”, i mina bilder. Slentrian vore ju inget kul. Försöker ta på mig nya ögon, och blunda med de gamla när de bara ser det jag, och andra, plåtat förut. I mörker är det lättare, helt enkelt för att jag inte fotograferat i mörker tidigare. Mycket kvar att upptäcka.

Gillar SF blänket i den första, det påminner om att jag fortfarande vill se ”i rymden finns inga känslor”. Du får mig att vilja sparka mig själv i någon ny riktning, vet bara inte hur och var och om ny mark verkligen är det jag behöver just nu när jag faktiskt tycker att jag börjar komma på plats och landa. Hmm, det kommer nog av sig självt tänker jag. Kul är det oavsett att följa dina spår och vandringar, så väl i stan som i dina nya fotovägar och ditt sätt att skriva är svårslaget. Bonne nuit, nu går jag och knyter mig. /Malin

Roligt att du uppskattar mina försök att vandra nya fotovägar. För det ger ju inte så många pluspoäng annars 🙂 Men värre vore om det gick slentrian i fotograferandet och det blev tråkigt.

Det är väl inte pluspoängen du är ute efter utan den personliga tillfredsställelsen och utvecklingen 😉 eller har jag helt missat vem Matti M är?!

Nej, du har inte missat vem Matti the pretentious är 🙂 Men antalet kommentarer minskar med graden av leklust och experimenterande. Vilket inte fått mig att stanna upp, eller hur!?

Stängt för kommentering.