Kategorier
Stockholm

Vad gör folk i stan på kvällen?

Var som sagt ute på mörkerfoto i går kväll. Affärerna var ju fortfarande öppna, liksom många arbetsplatser. Så det fanns folk att hitta, och att titta på. Vad gör folk så dags? Här och var pulade olika hantverkare med sitt, på andra ställen höll man kanske på att avsluta dagens arbete.

Ute på gatan fanns det de som fixade med bilen.

En elektriker monterar ett vägguttag, kanske efter en renovering av en butikslokal.

Förutom en snygg Djurgården-tröja hade den här glade mannen en rätt käck espressobryggare. Ni ser den till vänster om honom, på bordet.

I den här butiken fanns det en högtalare i mörkret. Eller flera. En av dem vinkade till mig efter taget foto.

Läste i dagens Aftonblad att jag missade rånet vid Hötorgets tunnelbanestation med flera timmar. Undrar om man vågat klämma i väg några skott om man blivit vittne. De hade trots allt mer skarpladdade vapen med sig än jag.

4 svar på ”Vad gör folk i stan på kvällen?”

Om inte elektrikern hade vetat vad han gjorde hade du fått ditt mörker! Möjligen efter en kraftig ljuspoff. Den bilden gillar jag.
Är det inte en apelsinjospressare snarare än espresso? Ja, han ser mysig ut. Fast jag gillar jeansen bättre än Djurgårdentröjan.
Högtalarbilden är en höj(d)are. Ljuset, det sparsamma som fanns, faller så fint på killens ansikte, lockar och arm.
Dessa bilder får mig att tänka på det vi pratade lite löst om för ett (bra) tag sen – småföretagsprojektet. Att fota olika hantverk, antikhandlare, gamla skivbutiker o likn. innan det är för sent Funderat något mer på det? Det har jag. Men kommer inte igång.
/tim

Är det inte en Melitta Espresso 950:a, med kamfilter? Kamfilter kan utföras tidsdiskret eller tidskontinuerligt, läser jag på Wikipedia. Och det verkar stämma bra på maskinen i fråga.
Kul att du också höjer talaren till skyarna (nåja). Jovialisk kille som som sagt vinkade tillbaka när jag gjorde tummen upp.
De är så svåra att hitta här i stan, småföretagarna. Plåtade ju i gitarraffären, en egentillverkad akustisk gura, och i glasmästeriet där jag vid kassa kommer att låta rama in några fotografier. Små skivbutiker och så´na som säljer serietidningar har jag också varit inne i och fotat. Har en dockteater att leta upp. Antikt, funderar på de där som köper in dödsbon. Det blir en rätt härlig blandning av stilar. Det var f ö inte länge sedan jag var inne i en möbelbutik och fotade, slår det mig. Och en affär med sneakers och snikna kunder. Sen kunde jag ju hejda mig och publicera bilderna som serier istf som lösa blad. Har en lokal idé också, återkommer om det blir av.

Då har du i alla fall gjort mer än jag vad gäller småföretagsamheten. Tror jag är lite för blyg.
När jag var i Gamla Stan – visserligen förra försommaren – blev jag positivt överraskad av alla små kyffen med egenföretagare. Det måste finnas ännu fler på exvis Söder, som du älskar, men även Kungsholmen tror jag. Även små modebutiker, kanske med egna designare (eller wanna-bees), och gallerier kan ha ett visst intresse. Det upptäckte jag förra helgen här i Köpenhamn på en oplanerad vandring i stadsdelen Nörrebro. Allt var stängt, men det fick den här tanken som jag gått runt med ganska länge att blossa upp. Vi får se.
Alltid trevligt när man får ett leende eller en vinkning tebax från någon okänd man just förevigat, eller hur?! ,-)
/tim

Det kanske är det det är, helgstängt? Jag är ju oftast ute under helgerna. Och det gäller definitivt att övervinna sin blyghet, för sådan har även jag. På´t igen i morgon, tror jag.

Stängt för kommentering.