Kategorier
Stockholm

Huvudsakligen längs Hornsgatan

Går in på apoteket och köper linsvätska. Apoteket är sig likt trots att det numer är privatägt. Utanför apoteket är det sig inte riktigt likt.  Postkodsmysteriet har dragit in i mitt centrum och det är tjockt med folk. När jag tränger mig ut möter jag en gammal elev och frågar på skoj om det är hon som vunnit. ”Nej, men mamma har vunnit!”

Postkodarna bjuder på fika och vid busshållplatsen är ett äldre par på väg att avsluta en kopp java.

Tittar in på Galleri Kontrast för en slurk ur boxen Tre apor. Tar en näve salta pinnar till och kollar Mia Petzälls utställning ”Instinkt”. Mustigt svarta fotografier av jakt, döda rävar, harar, rådjur, fasaner och levande vildsvin. Kul att några djur sparades. ”Att jaga är människans urinstinkt…”

Jagar vidare längs Hornsgatan och tittar in på Fotoantikvariatet. Där hänger Ylva Sundgrens ”Inga kan älska som vi” och Nisse Rolleiflex hänger också där och pratar bland annat om Fotografiskas enorma framgång med innehavaren. Jag tror att Nisse är en riktigt fotograf. Letar i hyllorna efter något intressant men lämnar stället tomhänt.

”Ödlemannen”

Väskor och skor för gatufotografen.

Går in på ett konstgalleri med färgglada höstmålningar. Det som fångar mitt öga är en vacker trappa vilket roar galleriinnehavaren. ”Tavlorna är okej men trappan kanon”, förklarar jag. ”Ja, den blir bara finare med åren”. Blir vi inte alla?

Tar tunnelbanan till Sergels torg och tar en titt in på Kulturhuset. Men mer om detta i nästa blogginlägg. Det blir för många bilder på en gång annars. Vilket det blir ändå.

6 svar på ”Huvudsakligen längs Hornsgatan”

Bilden med stolarna var riktigt tuff! Jag brukar försöka träna mig att se sånt. Hoppas allt är bra uppe i storstan! Har några snabbvisiter inplanerade: fotomässan, SACO-mässan (eleverna kollar högskoleutbildningar, jag kollar Slussen) och en utbildning i idrottsnutrition. Förhoppningsvis tillfällen att hinna plåta lite!

Ha det!

Jag gillar hur du gjort ödlan till en så intressant bild, Matti. Väldigt kreativt och lyckat, om jag får säga det själv. Och tänk att det fortfarande går att hitta användningsområden för de där gamla kamerorna. Skjuter han den från vaderna eller har den fått nytt liv som slunga? Cameratossing, kanske 🙂

Idag är det busväder vilket betyder en tur på stan. Vi kanske syns!

Tack, Peter. Kul att du gillar stolpillret. Behöver ta så´na bilder för att coola ner lite 🙂 Fotomässan tänker jag också besöka, mest för utställningarna. Annars är allt bra häruppe, lite förkyld bara.

Ödlan ja. Hoppade nästan till när jag såg den. Sen kom en snubbe så perfekt att jag fick ödlan i huvudet på skuggan hans. Nisse Rolleiflex liknade sin kamera vid en hund som alltid är med. Ja, du håller den som vore den kopplad, sa jag. Dimmigt och jävligt ute. Får ta en alvedon och ta mig in jag också.

Ödlemannen kan man ju bara inte gå förbi utan att säga nåt. Denna är ett bra exempel på det jag tidigare sagt om din lekfullhet och idérikedom.
Skorna har jag redan (vissa av dom) men blev störtkär i den svarta (svartbruna?) Fred Perry och gröna Adidas -väskan! Får kolla i en butik nära mig. Måste ändå ha en ny väska.
Jag hoppar lite här… men traven med caféstolar är också sånt jag gillar och själv fotar. Så poäng blir det där med.
/tim

Tack för vykortet, Tim. Nej, mörkrädd är jag inte. Ödlemannen, skuggan kom som på beställning och fastnade ju perfekt. Behövdes bara ett skott. Skorna, ville ha med fler av dem men telefonPutte drog sig åt höger när jag började plåta. Kör med en sliten DN-axelväska när jag är ute och fotar, fotoväskor är för tjocka. Kul att du också gillar bara blanka ben. Börjar peta in lite mer stillebengrejer, har jag märkt. Fler kommer i nästa blogginlägg som bara är sekunder bort.

Stängt för kommentering.