Kategorier
Stockholm

I kylan…

…eller snarare i kylen, hittar jag en näve filmrullar av sen länge utgånget bäst före-datum. Det är: två rullar Kodak Elite Chrome, en rulle Fujicolor Superia, en rulle Kodak Ultra, en rulle TMax p3200 som gick ut 05/1991 samt en exponerad rulle Tmax 400. Någon som har en aning om vad som händer om jag testar dem? Fast jag saknar ett analogt hus förstås. Kanske en anledning att skaffa ett? Kanske inte ändå, va?!

Mannen som sitter på bussgolvet var vad som fick mig att ta bilden.

Tar en riktig off-dag och gör just inget förutom att diska. Trodde förkylningen var passé men den visar sitt fula tryne framåt kvällen igen. Häller en Treo över eländet.

Hade en idé att plåta den här rulltrappan när jag går till Konsum, och då speglingen upptill. Kvinnan som tittar på sin man som tittar på mig fick mig att fastna för den här rutan.

Inget fotande i dag med andra ord. Och det är lite lustigt. Jag menar, under den ljusa delen av året längtade jag efter helgen och gatufotopromenaderna. För tillfället längtar jag efter att arbetsveckan ska börja så jag kan åka in i mörkret och gatufotografera.