Kategorier
Stockholm

Grå lördagmorgon

Klassisk stockholmsk förvinterdag. Snö på natten som blir till slask på dagen för att sen frysa till obehaglig knagglig is på kvällen. Men alla väder är fotoväder. För en gatufotograf.

Själv tänker jag nog ta det lugnt i dag. Samla kraft till nästa vecka som kan bli att bita i.

Bilderna är från gårdagens promenad på Söder. Det är G 11:ans ”svagt ljus” som står för prestationen. Gillar det utsmetade, lite som något konstnärligt filter i PS.

En promenad ner till Konsum lär det bli. Om det blir några bilder därifrån återstår däremot att se.

Tvingas för tionde gången konstatera att det är omöjligt att använda etiketten ”Slussen”, det blir hela tiden ”Stockholm” i stället.

6 svar på ”Grå lördagmorgon”

Grått även här, men fortfarande vit snö. Sonen är laddad för en vända i pudret, men det är väl som du säger egentligen slush vi snackar om. Och vad snyggt det blev med trädet mitt i bilden!

Stilbrott lönar sig.

Jag bor ju söder om Söder. Fast på tok för långt mot söder, det blir jag alldeles för tydligt påmind om i dagens första bild. Om jag hade pengar… bodde jag definitivt på Södermalm i Stockholm. Jag önskar jag kunde hoppa in i bilden, det känns som man skulle kunna! Ett gott betyg åt dig alltså ,-) Även kompositoriskt är den kvällens (Söder)höjdare, med trädstammen som får klyva bilden på mitten och utan att man ser vare sig början eller slutet på trädet s a s. Nåt jag skulle vilja ha reproducerat på väggen här i 1×1 meter – eftersom jag alltså inte har råd med originalet!
/tim

Spezial prize for jo! 🙂 Har konstaterat att jag till sist lyckats infiltrera mig själv vad gäller konstiga kompositioner och huvudobjekt. Typ trädstammen mitt i. Kul att några fler gillar stilbrottet. Får vid tillfälle testa hur den gör sig i större format. Och testa på FS, till och med?!

Känns som ett långskott att testa på FS, men nu ligger den där i GF och samlar antingen kommentarer eller damm. Testade just med det större formatet och, tja varför inte. Härligt smetig iaf.

Stängt för kommentering.