Kategorier
Stockholm

Farligare vara gatufotograf?

Är det farligare att vara gatufotograf nu? Efter självmordsbombaren på Drottninggatan? Eller skulle vår uppmärksamhet göra att vi la märke till om något ovanligt var på väg att ske?

Bilden har inget med texten att göra.

Och var det en knäppskalle som agerade på egen hand, eller hade han en terrororganisation bakom sig?

Något att tänka på för en stund. Sen går livet vidare och jag åker buss och tunnelbana till och från jobbet som vanligt. Och kommer att ta min gatufotopromenader.

13 svar på ”Farligare vara gatufotograf?”

Det går väldigt snabbt in i en vardagslull igen, det märkte jag i Moskva där jag var med om flera långt värre bombningar under en tid när det reella hotet var mycket större än här (Tjetjenien kriget). /malin

Ja, jag lullar på. Jag tror inte att jag skulle ha misstänkt något bland alla människor i vimlet.
//Claes

Nä, det är nog svårt att urskilja en ryggäck med spik bland alla med mer normalt innehåll. Har inte läst så noga hur bombsnubben förhöll sig till bilen som sprängdes, men där kanske det fanns en möjlighet att upptäcka ett konstigt beteende?

Konstigt beteende ska man akta sig för. Att tycka att någon har. Till exempel behöver vi inte gå längre än till oss själva – jag har stött på en och annan som tycker vi gatufotografer beter oss konstigt. Dessutom ser jag ganska normal/vanlig ut, och då blir det hela ännu mera misstänksamt!
/tim

Tror inte riktigt på att gå omkring och vara rädd för allt och tänka på det dåliga! Nej, njut av livet och de små sakerna som finns omkring och glöm knäppskallar och förtret. Livet blir så mycket roligare då! Ett leende, glimten i ögat och vänlighet kan göra underverk även hos knäppskallar. Det är väll så att om fler människor öppnade upp ögonen, såg sig runt omkring, tog sig tid att säga hälsa på sin granne kanske knäppskallarna aldrig skulle få en chans /Mirja

Menar du att du ser misstänksamt normal ut??? Kanske ser jag omisstänksamt onormal ut? Annars det gamla vanliga, är du tydlig med dina avsikter, inga problem. Smyger du är du skum.

Är man ung och påverkbar och lyssnar till fel ledare/vuxen/auktoritet kan det gå snett. Då hjälper ingen glimt i ögat eller vänlighet dessvärre. Men visst är det som du säger att om vi brydde oss mer om våra grannar och medmänniskor skulle mycket vara vunnet.

Visst har du rätt. Jag är dock helt övertygad om att även de unga påverkbara skulle få det så mycket lättare att finna bra förebilder om dom visade sig lite mer. Det är just så de dåliga förebilderna vinner mark på. Det är ju dom som står där med glimten i ögat och meöppen famn hovar in osäkra tonåringar med dåligt självförtroende, medan de bra förebilderna tror att det räcker med att bara finnas till, utan att göra så mycket.. /Mirja

Tyvärr blir ju Sverige mer och mer segregerat. Vilka mötesplatser finns det för tonåringar och vuxna att mötas på? Skolan, idrotten, finns det fler?

Du har fullständigt rätt!. Vill bara inte nöja mig med att det e så. Svenskar klagar på att det kinesiska folket e nedtryckt, men kineserna vågar i allafall gå ut på kvällarna. Alla e ute i parker, på gator o på torg. Hela familjer, äldre par, ungdomar och vuxna. Dom gör saker tillsammans. Svenskar stänger in sig! Umgås endast megruppen de tillhör. Barn ska vara på dagis,vuxna på jobbet o gamla på hemmet. Du har så rätt angående segreation,men det e sorgligt! Nu ska jag inte skriva mer om detta för då kanske du blir som min orkidee.. /Mirja

Hade en kompis som var där när det small, det är lite otäckt. De såg den döde från hotellrummet. Världen är ju faktiskt lite, det har man erfarat ett par ggr, men sker det på detta vis är det inte så roligt.

God Jul Matti!

Stängt för kommentering.