Kategorier
Stockholm

Framåt, kamrater, framåt…

…framåt jul kanske jag har lyckats röja lite. Ibland hinner jag inte julstäda förrän efter jul. Inte konstigt om man tänker efter.

Det nya miljötänket med sopsortering och återvinning gör ju hemmen till minisopstationer. Papperskassar med tidningar, plastditon med tomglas, kassar med kartonger och för närvarande en sopsäck med grovsopor. Och då har jag ändå inte nämnt nya tidens lågenergiglödlampor. Eller förbrukade lasertonerkassetter och bläckskrivarpatroner.  Och så ska man diska och tvätta och dammsuga med mera. Man har att stå i. Julkort, glömde nästan julkort. Utskrift, påskrift och utskick. Dags att trappa upp!

Avslutar med ett kul klipp om vådan av att inte riktigt ha koll på resultatet:  reklammiss.

8 svar på ”Framåt, kamrater, framåt…”

Älskar upptrappning, speciellt av det anti-depressiva! Nä, jag skämtar bara (fast egentligen är det inget att skämta om). Jag menar förstås bilden. Den hade jag köpt som tavla på Ikea! Men eftersom dom inte har den köper jag en av deras svarta kvadratramar om du skriver ut/trycker upp bilden i 30×30 cm åt mig. Eller blir det billigare om jag åker upp till Stockholm och tar bilden själv kanske? ,-)
Älskar kontaktledningshjulen, bärlinorna och strömavtagaren nere t h. Och naturligtvis spiraltrappan, siluetten och husen i bakgrunden. Jag tippar 1950-tal…?
/tim

Om du med femtital menar att fotografen är född då, stämmer det bra. Bilden togs 4/12 i år. Gillar också hjulen i bakgrunden och kapade en del i bilden för att den inte skulle likna andra som tagits här.
Mina båda skrivare jävlas med mig. De gillar inte overksamhet utan kräver en massa smicker och smek för att låta samtliga färgpatroner flöda, och har redan sabbat en massa fotopapper. Några riskerar nu att bli utan julkort! Illa!

Bland annat jag blir utan julkort, ja! Fast det är ju inte första gången och kan bero på att du inte har min adress.
Det där med skrivarpatronerna vet jag allt om. Jag skriver inte ut mer än nödvändigt – med det resultatet som du så slående beskriver. Känns lite som en släng av snålheten bedrar visheten (och miljötänket).
Jo, men jag vet att du är femtitalare – bilden skulle kunna ha varit ett av dina första alster ,-) Om vi bortser från att trappan antagligen inte fanns då och def. inte enbenta strömavtagare på lok.
/tim

Din adress är väl rätt enkel: Tim Timoleon, il famoso fotografo di Copenhagen, Danmark. Såg på teve att svenska posten har en specialavdelning som sitter i en bunker i Lappträsk och försöker spåra försändelser som har fel adress och/eller saknar avsändare etc. Kanske har Post Danmark ngt liknande, då får du kanske mitt julkort om en tio år sådär? Worth waiting for!
Bläckpatroner är dyrt, helt ny uppsättning till min 3880 går på fem lakan. Känns inte heller som julklappen man vill ge sig själv.
Fortsättningen på skrivaräventyret får du i morgondagens blogginlägg (här snackar vi cliffhanger).

Haha.. Jag tänkte precis så som du skriver om. Hemmet ser ju ut som en mini soppstation med allt som ska diskas ur och läggas i rätt återvinnings kasse.. Phu. jag blir så trött på alla tetra som ska diskas ut och ligger över hela diskbänken.. Det är dock skönt att höra att jag inte är ensam i dessa tankar. Julkort… har jag missat att skicka i tid detta år igen! typiskt.. Härliga bilder! Gillar din klottervägg mycket! /Mirja

Skickar mina julkort i morgon, det funkar nog. Sopstationen, är vi lurade? Som gör det jobbet alltså. What´s in it for me? Kul att du tittar in här igen. /Matti

Självklart tittar jag in i din blogg. Du har inte bara blicken utan även orden.. Det är något jag önskar även jag hade, så jag läser gärna dina rader som får leendet till att bli fniss! /Mirja

Stängt för kommentering.