Kategorier
Stockholm

Ser ut att bli en vit jul

Bockar av ett och annat inför julen. Julbockar av, kan man ju vitsa till det om man vill. Det vill jag inte, för när jag skulle köpa mina favoritjulöl på bolaget här i Orminge var de slut. Så går det när man frikostigt delar med sig av sina julölstester, folk springer benen av sig för att köpa de öl jag gav toppbetyg. Bockar av julklippningen iaf.

Det är jul även för skator

Julklappar slipper jag köpa, förutom en efter jul. Jobbar med en musiker, han jobbar på skolan och tar då och då ett musikjobb i studio eller på turné. Vi snackar såklart musik och härom kvällen tog han sig tid och fyllde en skiva med massor av cool musik. Tankade ner det på datorn  och i iPhonen (fick rensa bland gamla bilder för att få plats). Tänker köpa ”Just Kids” till honom när han kommer tillbaka till stan efter julledigheten. Patti Smith´s självbiografi är för mig årets bok.

Bild från i morse, på väg till bussen.

I morgon ska jag försöka orka leta upp min julöl på stan och orka köpa julkäk. Det senare kan jag spara till på julaftonmorgonen – eller låta bli. Julöl, jag klarar mig bra på mjölk och julmust.

10 svar på ”Ser ut att bli en vit jul”

Vacker bild på månen. Julbocken är min son livrädd för, efter historier från förr i tiden som han lärde sig i skolan. Så det blir ingen bock här heller. Julöl. Hmm, gott men passar inte till julgröten konstaterade jag på senaste jullunchen. Så vad gäller julöl är jag ingen stor konkurrent. Lax, sill och tomtegröt. MUMS!

Men du det lät lite sorgligt att behöva ge sig ut att handla på självaste julaftonsmorgonen. Jag hoppas verkligen du finner din favorit öl tidigare.
Ha det så jättebra innan, under och efter jul. Mirja

Kan kanske fixa julölen i morgon efter jobbet. Om de finns. Bolaget har ju öppet till kl 19.
Självaste och självaste 🙂 Rätt lugnt att handla på julaftonsmorgon, lite folk då.
Skönaste med julafton är ju att få sova, vilket iofs gäller varje helgdag. Brukar vakna vid kl 8, läsa DN (de helgdagar den kommer) och sen somna om. Skööönt!

Ja, det kan man ju inte skryta med att man kan sova.. Skulle gärna ligga och dröna i sängen en hel helg. I kina brukade jag ibland boka in mig på ett hotell. Gick inte ut från rummet på 24 timmar. Låg i sängen och glodde på film, käkade godis, tog ett bad, pluggade lite kinesika och gjorde bara det jag hade lust med.. Det var tider det… Njut och sov lite för mig med.. /Mirja

Kanske det jag ska göra under julen, ta in på hotell?
Brukar drömma rätt kul ibland, men natten till i dag drömde jag för läskigt så jag var tvungen att vakna. Hoppas jag kan sova med roliga drömmar under helgdagarna, då ska jag försöka sova för dig också 🙂

Tack. Drömmar e härliga om dom är bra. Du ska tänka på bra saker innan läggdags så är det större risk för att du får bra drömmar. Jag hoppas du verkligen får bra drömmar i helgen. Själv räknar jag ner dagarna nu till det nya året. Vill att det här peståret ska ta slut. Sedan kanske jag också kan börja drömma o sova gott.. Snart e julen över o jag kan ta min bästa vän( Nicke Nikon) i handen o ta en tur på stan. Det ska bli härligt! Hade jag ditt nr, skulle du fått ett god jul sms i morgon. Tjilevippen/Mirja

Drömde bättre natten till i dag. Själv jobbar jag även mellandagarna, utom 30:e, så Calle Canon får nog lite julledigt. F ö finns mitt nr både på hitta.se och Eniro för den som vill. Orkade f ö inte leta efter julöl, hittade iaf julmust. Fick därtill en säck choklad av klassföräldrarna så det får bli whisky och Belgian Truffles under julen. Julen får ju inte bli bländvit 🙂

haha,tack för tipset om hitta.se.
Choklad e gott, whisky hmm fick så det räckte en hel livstid framöver av den varan midsommar 1992. Härligt att du drömde bättre i natt. / Mirja

”Trinke Ihn mässig, aber Regelmässig” står det på ngn tysk spritsort. Jägermeister? Måttligt men regelbundet på inte lika rolig svenska. Skillnad på whisky och whisky, har väl också druckit för mkt nån gång, men sen dess undviker jag t ex Johnny Walker och dricker endast ngn fin single malt. Dricker tyvärr för mkt kaffe på jobbet så jag är redan sur i magen innan, så det blir inte mkt whisky som slinker ner trots att jag har en samling på 8-9 olika, och goda.

Haha,det var Johnny walker jag blev ilurad,fy vad hemskt dåligt jag mådde. Kanske ska prova någon finare sort någon gång. Jag dricker också aldeles för mycket kaffe och fullkomligt älskar stark mat,så min mage är nog supersur på mig. /Mirja

Johnny is a bad boy! Brukar passa på att testa några whiskies på öl- och whiskymässan, men nu senast hittade jag just inget. Förra året var det en Glenglassaugh som var höjdaren, men den jag drack i år av samma märke var utan särdrag. Dessutom var den tappad på något som liknade en stor parfymflaska medan fjolårets var en dammig enkel pava med lika enkel etikett. Ur gamla lagret, trodde skotten som serverade den senare som var från nystarten av destilleriet.

Stängt för kommentering.