Kategorier
Stockholm

Juldagen 2010

Skönt ha julafton bakom sig. Satt i går kväll och försökte få bildvisningsfunktionen att fungera på min sida ”Stockholm-gatufoto” men är för dum för att fatta hur man gör. Hade en hyfsad funktion igång men när jag tittade in på sidan var bilderna bara en massa frågetecken. Efter en massa fixande var jag tillbaka till det gamla där man måste öppna och stänga varje bild. Istället för att kunna klicka sig vidare till nästa. Får se om jag lyckas lösa det.

Juldag och förkylningen har genererat huvudvärk som jag just behandlat med alvedon.

Mellandagsrea stundar, lätt att förköpa sig. Jag har en soffa att betala innan jag börjar fundera på annat. Åker iaf in under veckan till Fleminggatan och kollar efter grejen som digitaliserar vinylskivor, kassetter och rullband. Kungsholmen var det ett tag sen jag snokade runt på. Nä, det var det ju inte, men väster om St Eriksgatan brukar jag inte lufsa så ofta. Efter jobbet är det ju mörkt så det blir kanske inte så mycket foto.

Kvällen före julafton hittade jag en oläst Sherlock Holmes, ”Skräckens dal”. Kanon, gillar Sherlock Holmes. T o m tv-serien som gick för något år sedan var bra. Julaftonskvällen var det dags för ”Den stora hungern” av Patrick Kavanaugh. Få se vad jag hittar till i kväll.

8 svar på ”Juldagen 2010”

Läcker färgkombo Matti, riktigt snygg bild. Jag diggade de översnöade cyklarna med i föregående inlägg. Jag har själv gått i de tankarna och står ofta i fönstret och spanar ut över en snöfylld lekplats. Ska avbilda den i vackert ljus framöver 🙂 Hoppas du hade en bra jul, god fortsättning vettja!

Mvh/Peter

God fortsättning själv. Fortsätter att slita med bildvisningen men fattar inte… Ljuset var väl det som fattades min översnöade cykel-bild. Men ibland tar man bilden när man ser den, väntar man kan det vara försent.

Du väckte mig ur min vanliga trall, eller om det är dvala, med ditt prat om Stockholm – Gatufoto. Finns väldigt mycket bra där! Och mycket inspiration att hämta (jo, jag har varit förbi innan, men det var ett tag sen märkte jag).
Jag är även helförtjust i presentationen, dvs att bilderna visas som lika stora kvadrater (oavsett bildens format), och störs inte alls av att varje bild kommer upp i nytt fönster och att man måste backa för att titta på nästa. Tvärtom så ger det ett precis lagom uppehåll mellan bilderna, det där med att bara klicka ”nästa” hela tiden gör att man lätt forcerar, inte stannar upp lika/tillräckligt länge vid varje vald bild och verkligen tittar på och tar in den.
/tim

Roligt att höra. Har hållit på och trassla med de här bilderna så många gånger att de nu finns i fyra fem upplagor i bloggens mediabibliotek. Flera av de senare finns inte med men jag har dålig koll på vilka. I morgon börjar jag med en årsredovisning, med bildserier kring ett tema. Så har de inte presenterats tidigare eftersom de ju tagits vid olika tillfällen.
I den mån jag hinner fotografera i veckan, får nog publiceringen av bilderna anstå tills jag är klar med årsgenomgången som räcker och blir över för årets resterande dagar. Usch, låter lite drygt och pretto det där. Har jag verkligen så mkt att visa?

oops. Glömde kommentera den underbara cykelbilden. Underbar kontrast o gråskala för att inte tala om kompen som ger dynamik o spänninb.

Stängt för kommentering.