Kategorier
Stockholm

Årets bilder #2 -Separation utan ångest

Alltså, ”årets bilder” innebär inte nödvändigtvis att årets bästa bilder. Utan jag passar på att visa mig själv och den som vill se, att jag ur årets skörd kan plocka ihop ett tema, en serie, av bilder som hör ihop på ett eller annat sätt. Bra att ha i åtanke. Kanske kommer jag fortsättningsvis att samla på mig bilder på olika teman innan jag publicerar dem. Bra då att vara medveten om vad jag är ute efter. Och inspirerande.

Ibland roar jag mig med att försöka fånga människor på olika nivåer, och de får gärna korsa varandras färdriktningar.

Ingen lätt sak att få till så jag måste haft lite tur, va? Eller handlar det om att välja pltas och om uthållighet, att orka vänta in ögonblicket då personerna står och går rätt i förhållande till varandra?

Hur som helst, en liten serie blev det. Och okej, lite tur hade jag nog.

Kanske var den här bilden knepigast då jag vill ha paret uppe till höger just där samtidigt som siluetten av person/-er skulle syns nere till vänster. Ja ja, blott en parentes under gatufotoåret är det, inget annat. Tog med dem för att de hänger ihop.

Den här bilden visar ju också separation och åtskillnad om än inte i höjdled. Och har behöver man inte spana djupt in i mörker för att se personerna.

4 svar på ”Årets bilder #2 -Separation utan ångest”

Förmodligen är det exakt vad jag menar 🙂 Roligt att peta ihop teman av bilder som tagits var och en för sig. Det finns ju ett tänk där redan när de tas.

Stängt för kommentering.