Kategorier
Stockholm

I morgon, ja i morgon, då…

Äh, jag försöker hålla igång. Är ledig i fyra dagar nu och hoppas på goda gatufototillfällen. Men så tänker jag ofta på kvällarna: I morgon, ja i morgon, då… Och så sover jag för länge, är trött när jag kliver upp. Och tänker: I morgon, ja i morgon, då…

Frestar med en turistbild. Kan lägga till att jag plåtade genom bagageutrymmet på en buss, som visade sig transportera soldater.

Hämtar ut min senast inköpta bok: ”Approaching Photography”, Paul Hill. En slags lärobok, de första kapitlen är om ”basic aspects of photographic image making and practice: how to express yourself and communicate through photography”, de senare kapitlen tar upp ”different attitudes found in contemporary photography concerning the photographer as an observer of events and people, celebrant of nature and manmade objects, psychological chronicler, fine artist, conceptualist and polemist.” Så då vet ni.

Har bara hunnit till förorden, men redan hittat ett bra citat:”The enemy of photography is the convention, the fixed rules of ”how to do”. The salvation of photography comes from the experiment.” Lazlo Maholy-Nagy, photographic artist and teacher.

Det tycker jag är en riktigt bra början på en bok!

4 svar på ”I morgon, ja i morgon, då…”

Det är mycket möjligt att det är en tursitbild, Matti. Men inte en turistbild som turister tar! Behöver jag böja i neon vad jag menar med det? ,-)
Det bor en liten revoltör i dig tror jag. Min egen inställning till regler är att de inte ska brytas för brytandets egen skull, i någon slags desperation över att man måste sticka ut för att synas, utan för att man råkar trivs med något annat än det gängse.
När du sover för länge… pratar vi 9 eller 10 då? Det meste av dagen finns ju fortfarande kvar då, så det är ingen (bra) ursäkt – du hinner med massor! Och råkar det vara sol är det bara en fördel att komma iväg sent.
/tim

Vid det här tillfället hade jag träffat Jimmy D och polare Per, vi hade varit ute och gatufotat på varsitt håll. Vaktparaden kommer tutande över Norrbro och vi plåtade lite, jag med avsikten att åstadkomma något annorlunda. Förmodligen gällde samma för J o P. Sen skulle vi gå och fika på Mäster Olof och vi hinner genskjuta kronans gossar ännu en gång strax innan vaktavlösningen. Ser luckan. Revoltör och revoltör, jag gillar de fotografer och konstnärer som försöker det annorlunda, som Giacomo Ballas porträtt av en dam som är ute och går med sin hund eller Duchamps Nude descending a staircase.
Vi snackar nog cirka kl 9, sen vill jag ju läsa DN osv. Men till i morgon har jag några idéer, och det är nog främst det som krävs för att jag ska ge mig iväg. Det lovas väl snö till i morgon, sol på fredag.

Klurig av dig att ta bilden genom bagageluckan av bussen, den fantasirikedomen var kul. Bilden är jattebra. Tack för citaten från boken, den verkar läsvärd. Ha det /Mirja

Brukar leta luckor och gluggar så bussbagageutrymmet var för stort för att missa. Hade lite problem med att det blev för många ben som skymde. Sen var det ju lite kul att bussen var lastad med just soldater, som sannolikt skulle göra sin vakttjänst på slottet.

Stängt för kommentering.