Kategorier
Stockholm

Picasso sa…

Då jag ju sysslat med lite fågelskådning av och till under livet tänkte jag ägna ett inlägg åt våra bevingade vänner. Har en fågelmatning igång utanför klassrumsfönstret och har förutom talgoxe, blåmes och grönfink även haft besök av större hackspett, nötskrika och steglits. De elever jag har nu är måttligt intresserade. Nästa läsår kanske jag åter kör fågelskådning som en aktivitet under elevens val-veckorna.

Hunden och kråkan

Nu har SL gjort det svårare och jobbigare att ta sig till Angarnssjöängen så det blir  i så fall Ågestasjön och Isbladskärret, det senare på Djurgården, som gäller. Lite tråkigare för egen del. Säbysjön går ju att nå efter en skaplig promenad.

Du går din väg och jag går min

Grävde fram en kul liten anekdot:

Picasso lär en gång i en tågkupé ha ansatts av en upprörd medresenär som ville veta varför han inte målade folk och saker ”som de verkligen ser ut”. Picasso undrade naturligtvis vad han menade med ”som de verkligen ser ut”. Mannen plockade då fram ett kort på sin fru ur plånboken och sa: ”Det här är min fru, så här ser en människa ut!” Picasso replikerade då: ”Är hon inte väldigt liten och platt?”

Duvan ser iallafall ut som en duva. Möjligen lite platt.

8 svar på ”Picasso sa…”

Hahaha, Den historien om Picasso var underbar Matti. Tack för ett kvällsfniss….
Isak tycker jag ska fotografera mer fåglar för som han sa – Det är vackert med fåglar som flyger.. Det var ett nytt och kul tema, men endast två bilder??? Du borde väll ha mer bilder än så på fåglar du som är en fågelvän.. Hoppas få se lite mer… Ha det /Mirja

Hade en skata också, men det har jag redan visat. Annars var det just så att jag tyckte alla bara visade sittande, simmande, flygande fågel vilket man snabbt tröttnar på, som gjorde att det blev gatufoto.

Tvåan går hem direkt! Knappast förvånande, eller? Känns mer 60-tal än nutal. Hela hennes stil, inkl ciggen, men inte bara det utan även reklamen/affischerna i fönstret har ett gammaldags stuk. Och duvan – PRECIS så såg duvorna ut i Stockholm på 60-talet!
/tim

Nä, ett rätt självklart val. Stuket även i övrigt, det lite korniga skräpiga tycker jag också ger associationer till, om det är 60-tal, men äldre foto. Hur mycket hann du kolla duvor på 60-talet?

Man har väl sett duvbilder! Jag är inte (ex-)fågelskådare som du.
Nu upptäckte jag en annan sak… kvinnans spegling i skyltfönstret, speciellt huvudet och axlarna, snett vänster ovanför duvan. Vackert.
/tim

Jaha, och kunde placera denna välgödda i 60-talet?! Själv minns jag inte en enda duva från det decenniet. Kul att du upptäckte speglingen, så slapp jag påpeka det. Tycker också den gjorde susen 🙂

Stängt för kommentering.