Kategorier
Stockholm

Ekstra mørkristet

Vi har börjat köra en kaffepool på jobbet. Kaffet vi får gratis smakar mest filter. Ett tag var vi inne på att kolla om det dels finns smaksatt filter, eller om det finns bäst före-märkning av filter så vi åtminstone har färska papper när vi brygger fikat.  Istället blev det att vi köper finkaffe, från Nicaragua, Afrika. I dag hittade jag ”Monsoon storm, stark & explosiv”. Låter som ett kaffe som kommer att passa perfekt. Kanske skulle man mala bönor, men det känns i dagsläget som överkurs. Vi vill ju hinna dricka soppan.

Läser om nytt bonusregn, kanske är den här mannen på väg att hämta ett paraply?

Några bilder har jag allt kvar. Det börjar dock sina i arkivfyndsmappen. Till helgen får vi se: dvala eller fotoutflykt?

4 svar på ”Ekstra mørkristet”

Vill man ha filterkaffe som smakar mer kaffe än filter är det Zoéga som gäller. Det finns stort sett över hela landet nuförtiden och alltid på extrapris nånstans ,-) Fast det får ju inte bli överkurs det heller – att jaga extrapriser kan ta sin lilla tid och ni ska som sagt hinna dricka soppan också.
Det finns ett litet aber, och det är att mälardalsvattnet möjligen är för mjukt för just Zoéga, det hårda vattnet härnere ska enligt expertis passa rostningen bättre. Kaffe ska vara mustigt/aromrikt, inte beskt.
Har jag nämnt att jag gillar paraplyer? Så ett sådant får mannen på dagens bild gärna vara på väg att hämta. Men den klarar sig bra utan också. Gillar stillheten/ödsligheten som bryts av kostymsnubbens kliv och det vackra fönstret som står på glänt. Ett tecken på att alla inte har gått hem.
/tim

Var anti-Zoégas för cirka tjugo tretti år sen. Tyckte inte om det alls. Men jämfört vad skolan erbjuder är allt kaffe godare. Körde Zoégas julkaffe ett par paket tillbaka, helt ok. Nu är det Arvid Nordquists innan Monsoon storm. Tack för gillandet av finansvalpens strävan.

Filtren borde kunna funka både som pitabröd och taco shells 🙂 Själv dricker jag pulverespresso hemma, det går alldeles utmärkt! Tack för kommentaren, Thomas.

Stängt för kommentering.