Kategorier
Stockholm

Gutta cavat lapidem…

…från latinet: droppen urholkar stenen. Vad har nu det med saken att göra. Inget, tror inte någon av personerna lystrar till namnet Sten. Droppar är dock något gemensamt för bilderna.

Droppar kan vara rogivande och vackra att beskåda som i bilden ovan, eller avkylande och småruggiga som i den undre bilden.

Rasande trevliga att fånga på bild. Om man själv står bra till, under ett paraply eller i en port vill säga.

Ordspråket handlar om tålamod, idoghet, envishet, att inte ge upp utan att fortsätta arbeta för sin uppfattning, sin övertygelse. Det lilla erövrar det stora. Kan säkert appliceras på fotokonsten.

2 svar på ”Gutta cavat lapidem…”

Visst gäller det fotokonsten i allra högst grad, inte minst tålamod. Det anser inte jag att jag har vidare mycket av egentligen, tålamod, eller så är det så att jag har det när jag får bestämma själv, typ när jag plåtar gata. Inte i en kö eller när datorn segar eller jag inte får svar på ett mejl omgående – och helst igår. Däremot är jag rätt strong på att fortsätta arbeta för min uppfattning och övertygelse, som du skriver. Jag har intrycket att det gör två av oss. Det innebär inte en envishet på enbart ont, att man inte ser och lyssnar på omvärlden.
Dessa 2 bilder är jäkligt bra, var på sitt sätt. Det låter som jag upprepar mig själv, eller hur?! Men det är för att det finns skäl för det!
/tim

Stängt för kommentering.