Kategorier
Stockholm

Jakten på det perfekkkta…

…gatufotot. Titeln får jag från nedanstående gatukonstverk. Har ingen aning om innebörden. Men en kul start på dagens promenad blir det.

Den tar sin början vid Londonviadukten och jag letar mig upp till Barnängsgatan där riktigt fula flerfamiljskolosser trängs med pittoreska små längor och hus från 1700-talet.

Tar Malmgårdsvägen upp mot nordväst och har nu rundat Vita bergsparken. Vattenångan som väller ut på Renstiernas gata lockar mig till att ta några foton.

Inte alla vill bli fotograferade, det har vi redan konstaterat. Men alla tar inte heller med sig en stol att dölja ansiktet med.

Slinker in på Galleri Pang Pang och kollar Peter Erikssons fotoutställning ”Penumbra” (latin för nästan skugga). Träffade fotografen  på Fotomässan 14/11 2009 och köpte en signerad (därför vet jagdatumet) bok, Penumbra & 665. Med andra ord så gillar jag det.

En rosenbukett och ett leende tävlar om att lysa upp i vintermörkret

Det är roligt att komma ut igen efter några veckors avhållsamhet. Känner att jag har ögonen med mig. Även om jag kom för sent vid ett par fina situationer så såg jag dem. Det är upplyftande.

Östgöta och över Folkunga, genom Björns trädgård. Gillar ”evolutionsväggen” där.

Evolutionen vandrar vidare

Plåtar sen folk och vimmel i Götgatsbacken och på Slussplan men trots att folk stod och gick bra, var de inte tillräckligt intressanta för att fånga blicken.

En lagom lördagsrunda. Jakten får gå vidare.

2 svar på ”Jakten på det perfekkkta…”

Du var väldigt nära idag – det perfekkkta. Speciellt med #2 och #4. Rykande bra i ett rosa skimmer. Men vill vi egentligen fånga det perfekta? Då tar ju jakten slut! Och vad ska vi hitta på sen? Ja, du har ju alla dina böcker att läsa och öl att dricka.
Alltid lika trevligt att titta in här. Man ved att man får valuta för pengarna. Inte minst med tanke på den något starkare danska kronan (och ölen)!
/tim

Tack för titten. Jag håller på bild fem, puman och zebran, den är min favorit. Nu ska jag strax återvända till min sejdel med Seven Giraffes och Susan Sontagboken. Värsta menageriet.

Stängt för kommentering.