Kategorier
Stockholm

Let England shake, and Sweden as well!

Får blandad post denna dag. Pensionsmyndigheten meddelar att jag beräknas få 11 800 kr i pension från 65 års ålder, före skatt. FÖRE SKATT! Det är så j-a provocerande att det suttit en massa nissar med sitt på det torra och bestämt att vanligt folk ska avsluta sina liv i fattigdom. På nå´t privat hem för åldringsvård där ägarna öser pengar ner i egna fickor och man får vara glad om man ö h t får lämna bingen.

Ser i DN att PJ Harvey kommit ut med en ny skiva: Let England Shake. ”Rapport från fronten” rubriceras recensionen. Låter som en skiva jag vill ha så jag laddar ner den från iTunes store.

I dagens post ligger också det saknade numret av B&W PHOTOGRAPHY.  Hittar inte så mycket intressant vid första genombläddringen. En kille i Vancouver, Dave Roel, har porträtterat hemlösa med flera av samhällets glömda och förbisedda. Den artikeln ska jag läsa. Har ett bloggutkast om detta svåra och under vissa omständigheter närmast tabubelagda område. Måste fila på texten ett tag till. Hitta referenserna.

Ännu en avi. Bör vara ”London Street Photography 1860-2010”. Inhämtar i B&W att till boken hör, fast tvärtom, en utställning med samma namn som visas i London mellan 18 februari till 4 september.

Okej, i den här bilden gillar jag hur fokus vilar på damerna på bänken som därtill sneglar mot fotografen/betraktaren. Men det är i bakgrunden saker händer. Ni får själva fantisera ihop storyn. Jag har flera olika tolkningar.

Gillade bilden jag infogade i förra blogginlägget. Killen med äpplet i munnen. Det kanske inte ni gjorde. Gillar dagens bild också. Inspirationen kommer absolut och säkert från någon/några av de fotografier jag sett i någon/några av de böcker jag läst.

2 svar på ”Let England shake, and Sweden as well!”

Nå, hur är den nya PJ Harvey? Jag lyssnade en del p henne för x antal år sedan. Gillar hennes stil och röst. Trevliga bloggar och bilder de senaste dagarna, jag har just läst i kapp. Kommenterar här av ingen bättre anledning än att det är den senaste. Vacker gråskala på damerna på bänken. /Malin

Har inte kommit så långt att jag lyssnat. Det är Champions League på teve och jag hoppar fram och tillbaka mellan bloggarna. Missbrukare som jag skrev på FS. Eller om det var här.

Stängt för kommentering.