Kategorier
Stockholm

T-shots

Riktigt intressant att åka buss, om man har ögon och öron öppna. När min motorvägsbuss svänger upp till hållplats Nacka trafikplats noterar jag en ung man i solglajer och hörlurar under luvan som kommer springande nerför en trappa och mot de bussar som är före min. När min buss till sist kör fram för att släppa av den som tryckt på stoppknappen, står den unge utanför de främre dörrarna.

Chauffören öppnar dörren och ynglingen frågar: ”Varför får jag inte stiga på för?” ”Se´ru va´re står på skylten? Bakom´re?” (INGEN PÅSTIGNING) ”Nu kan du få kliva på ändå, bara för att jag fick förklara för´e.” ”Får jag? Va´schysst!” ”Ta av´re lurarna så du hör!”

Christine – banana split lady (efter en låt med Siouxie and the Banshees)

Andy Warhol – the Remake

I går hade jag kameran lite taskigt till i väskan och det var ett ögonblick då jag önskat att jag haft den beredd. I dag sitter jag därför med den i knät och knäpper bilderna i detta inlägg.

4 svar på ”T-shots”

Höftskott har man ju hört talas om… Båda dessa är mycket bra – men sitter inte ditt knä väldigt högt? Tvåan är mer än mycket, den är kanonbra! Tur att jag aldrig har behövt lära mig att mejka mig på tunnelbanan som den rycker ock skakar (eller nån annanstans heller för den delen). Fantastiskt välbalanserad gråskala och fin skärpa du får till i dina T-banedokument.
/tim

Haha. Matti! Vad underbart du skriver om vardagens små situationer och vilka fina bilder du lyckats ta på buss och tunnelbana.. Jag kan inte förmå mig att ta upp kameran i tunnelbanan eller bussen, men en dag kanske jag kommer över tunnelbane-/ bussmuren. /Ha det Mirja

Man får lov att ha lite ”nerve” ibland. Och med en 16-35:a behöver du inte sikta i nyllet på folk mer än den korta stund då du ställer skärpan. Det händer mkt kul på bussen om lyssnar och kollar.

Stängt för kommentering.