Kategorier
Stockholm

Den tatuerade hjässan

Lönehelg. Fredagsmys på Monk´s Porter House igen. Gillar när ett ställe har hundratals öl jag aldrig smakat, på flaska och på fat. Bra mat därtill, senast var det porterstek, nu blir det spädgris.

Dagens öllista: Moylans Dragoons, Hoppin´ frog silk porter, Stones smoked porter, Riegele Speziator, Trpubadour obscura och Goose Island Sofie. Öl med smak och karaktär. Innan ni tror något annat, vi är tre som delar på flaskorna den här gången.

No pain, no Spain

Tar sen tunnelbanan till Skanstull, går Ringvägen till Blektornskällaren. Typiskt söderhak med endast de vanligaste ölen. Tar ingenting alls utan lämnar snart för att åka hem.

I busskön ser jag en kille med en dödskalletatuering på sidan av huvudet. Tycker att det skulle kunna illustrerar hur mitt huvud kan kännas kommande morgon. Frågar om jag får ta en bild. Han ställer några motfrågor kring det: i vilket syfte, var kommer den publiceras et cetera.

Sen var det dags för honom att fråga om mig: ”jobbade inte du med barn ute i Orminge?” ”Jo, det gjorde jag, vem är du?”. ”Jag är Ronny. Mina storasystrar gick hos dig!” På bussresan ut till Orminge berättar han att han är tatuerad lite överallt och att han vid ett tillfälle stod vid en bardisk när en fotograf  kom och bara drog upp tröjärmen för att ta ett foto av tatueringen där. Vilket han såklart inte tyckte var särskilt trevligt. Trots att det är lokalbussen genom Nacka, går bussresan fort.

2 svar på ”Den tatuerade hjässan”

Sista bilden är dödsbra. Inte minst även tack vare bakgrunden, som är lika rakad den, och den lilla berättelsen knuten till bilden. Om du inte hade frågat först hade det kanske inte slutat lika lyckligt. Jag syftar då på bondandet, inte att han skulle vara farligare än någon med kalufs. Till exempel dig.
Där ser man hur hårfin gränsen är mellan att råka i snack med någon okänd och minnas den personen/situationen lång tid framöver och att fortsätta bussresan hem i anonymitet som om ingenting hänt.
/tim

Minns ju inte om jag även hade honom som elev. Men jag stod där och tyckte att jag saknade en anständig bild till bloggen. Ville inte peta in en ölflaska igen. De bilderna tog jag för polarens ölblogg. Så ett trevligt slut på gårdagskvällen fick vi, Ronny och jag.

Stängt för kommentering.