Kategorier
Stockholm

Along comes Mary

Det är inte alltid lätt att få till det när folk vimlar fram och tillbaka. Det ska ju inte bara vara befolkade bilder, det ska ju hända något intressant också. Men det är uppfriskande att jobba med vimmel i stället för att hitta scener med en endaste människa i, hur vackert det än är. Fånga interaktion är svårt som sjutton!

Bullar! Här gillar jag rörelsen från vänster till höger, den vita kaffemuggen, den vita handen och sen de nästan skarp damerna som spanar in godsaker till eftermiddagsfikat.

Man kan leta efter saker som förenar eller som åtskiljer.

Battle of the shoppingbags. Här två trendrutiga kassar hos de unga och en hönsnätrutig hos den något äldre kvinnan. Korset på magen sitter fint i sammanhanget.

Som sagt, lite aktion tillför bilden. Den vanligaste interaktionen är nog kramen/pussen/kyssen (buntar ihop dem då de är rätt lika till utseende och utförande).

Efter en lång väntan, along comes Mary. En kram, en far och son på äventyr, en ensam ung respektive ensam äldre kvinna, den senare tittar in i kameran. Det tillför. (Var tvungen att peta in ”Along Comes Mary”, videon är så cool!).

Har sagt det förut och säger det igen, för då kanske det blir av. Ska försöka stanna till vid Slussen varje dag och se om jag hittar några bra fototillfällen. Passerar ju här två gånger varje arbetsdag.

6 svar på ”Along comes Mary”

Vimmelbilder ÄR svårt, svårt att återge känslan av vimmel men ändå struktur och en viss tanke bakom. Det måste ju finnas något att fästa ögonen på och som får ögonen att vandra vidare/något som gör en nyfiken och får en att vilja undersöka fotot lite mer. Hur mötte Slussen dig idag? /Malin

Fotbollen kör här också och hockeyn är i morgon 19.30… börjar jag få bättre koll än dig?

Kan vara tidsskillnad, men jag kan i allafall i denna stund växla mellan Sverige-Moldavien på TV4 och Skellefteå-Luleå på TV4 SPORT. Kanske kör kvalserien i morgon?

Stängt för kommentering.