Kategorier
Stockholm

Daido Moriyama

Det är en spännande morgon. Vaknar som vanligt till stockholmsnytt, sporten och trafikinformationen. Hör att det är stopp i tunnelbanetrafiken efter en ”olycka” vid Medborgarplatsen. Har tänkt att ta 7.16-bussen för att hinna till kl 8. Kollar för säkerhets skull att tiden stämmer och får upp 8.18. Vaf…! Missade ställa klockradion när jag gick och la mig. När jag väl kommer till Slussen har tunnelbanan precis kommit i gång igen, så istället för hängtid på perrongen fick jag kvalitetstid hemma. Hade inte kommit ett dugg tidigare till jobbet om jag åkt i tid.

Jimmy D hade lagt upp en länk till en snubbe som skrev om vad man ska undvika som gatufotograf: ”Take your street photography to the next level”. Råd nr 1: Exclude signs and ads! Då måste jag ju bara göra tvärtom 🙂

Stannar till vid Slussen på hemvägen och spanar över massorna som rusar till och från bussar respektive tunnelbana, som stannar kort och kollar ljustavlan när bussen går, eller köper bröd. Tittar efter det speciella men får inget napp.

Så här kan det se ut vid Slussen, bussterminalen, kl 16.30.

På hemvägen hämtar jag på Konsum ut fotobok nr 57 nånting: Daido Moriyamas ”The World through My Eyes”. SVÄRTA, KORN! Häftigt!

Miryama har en bild där kompen liknar denna, fast hans förgrundsfigur är mer intressant. Men det var ändå kul att känna igen idén.

Ser fram emot att ge mig i kast med den.

2 svar på ”Daido Moriyama”

”Jimmy D hade lagt upp en länk till en snubbe som skrev om vad man ska undvika som gatufotograf”. Det inlägget var det inte många som ville diskutera, inte. (Och jag som trodde folk skulle tycka något).

Kan man hoppas på ett ryggskott i nästa inlägg …? 😉

Ständigt denne Jimmy D 🙂
I övrigt är väl kommenterande här som där sig likt, inget har ändrats. Bara att anpassa sig.
Det finns exempel på bra ryggskott i mina böcker, ska kanske testa nackskott ist.

Stängt för kommentering.