Kategorier
Stockholm

Orminge

Man kan hitta citat att ta till sig – eller förkasta. I brist på annat denna förkylda helg får ni här ett par.

”Quality doesn’t mean deep blacks and whatever tonal range. That’s not quality, that’s a kind of quality. The pictures of Robert Frank might strike someone as being sloppy – the tone range isn’t right and things like that – but they’re far superior to the pictures of Ansel Adams with regard to quality, because the quality of Ansel Adams, if I may say so, is essentially the quality of a postcard. But the quality of Robert Frank is a quality that has something to do with what he’s doing, what his mind is. It’s not balancing out the sky to the sand and so forth. It’s got to do with intention.”

(Elliot Erwitt)

Ni kan ju alltid prova att fundera över mina intentioner i bifogade fotografier.

”Jag ser på bloggandet på samma sätt som jag ser på poesi. Det är bara intressant för de närmast anhöriga, i bästa fall. Givetvis finns det undantag, men jag tycker det stämmer i 99.9% av fallen. Jag tycker det finns minst 1000 saker som är intressantare och viktigare att läsa än någon medioker amatörfotografs blogg. Faktum är att jag tycker det finns lika många saker som är intressantare än att läsa någon duktig proffsfotografs blogg också. Det känns verkligen inte prioriterat.” (Kim Wallung i FS/forum).

Tack alla ni som trots allt ändå följer denna blogg! 🙂

Det blev en sväng till Konsum och jag testade snapshots med den långsamma G11:an. Kan inte påstå att den hängde med i svängarna. Är som många andra sugen på nya Fujin. Det lär dock dröja innan jag får tag i den. Vill nog läsa lite tester och recensioner först. Och då hinner de första få exen försvinna från hyllorna. I ”värsta” fall kollar jag om den finns tillgänglig i Manchester i sommar. Och det är ju där jag vill ha den. I Manchester.

 

En känguru uppenbarade sig plötsligt på Orminge torg, en dag för sent.

Ni får det här inlägget som bonus. Vill ha rent till i morgon och lite press att få ihop något nytt.