Kategorier
Stockholm

28 april på Tjärhovsgatan

Samlar ihop mig efter arbetsdagen och sätter upp CFF och Aida Chehrehgoshas utställning ”Till mamma, pappa och mina två bröder” som slutmål för en kort promenad.

Hoppar av vid Medborgarplatsen.  I Björns trädgård är det fullt med folk vid serveringen och vid lekplatsen och  skatebordgroparna. Följer Tjärhovsgatan österut i ett härligt eftermiddagssolsken. Händer just inget värt att fotografera egentligen. Precis innan jag är framme rusar ett par unga fotbollsspelare förbi mig och letar efter en tredje som kommer ut ur en port just framför mig.

Det är vernissage och jag förser mig med en plastmugg vitt och diverse standardtilltugg som chips och nötter med mera. Utställningen visar en komplicerad familjehistoria med bakgrund i ett krigsdrabbat land. Våld inom familjen och starka känslor av både hat och kärlek. Aida Chehrehgosha fantiserar i sina fotografier föräldrarnas död, vilket hon fantiserat om sedan hon var barn.

Tar mig nertill Slussen och med några kvicka steg hinner jag med min buss.