Kategorier
Stockholm

Närgånget

Gör så ett nytt försök att komma nära (se föregående blogginlägg). X100 är en riktig stealth-kamera visar det sig. Tänker att citykvarteren kan vara lämpligt för att köra närstrid och på tunnelbanan drar jag mig till minnes att det är loppis på Hötorget på söndagar. Passar ju som kameran i beredskapsväskan!

Rena fotoparaplyet till vänster

Fullt med folk, massor av lattjo prylar. Underbart. Skrotar runt och kollar mest böcker. Hittar Cato Leins porträttbok, ni vet den med Paul Auster stirrande på omslaget. 80 pix är ett pris jag är nöjd med. Därtill visar det sig att säljaren är en avlagd fotograf. Han fick nog när det digitala kom, ”för mycket bilder när alla kunde plåta”. Han säger sig ha några Leica liggande och funderar på att ta upp intresset igen.

Får inte glömma bort att plåta oskarpt…

I Kungsträdgården är det ännu mer folk. Vet inte vad det heter, tilldragelsen, typ smaka på Stockholm, för folk sitter och krubbar överallt. Här kunde jag ju också ha stannat till och letat efter bra bilder men min håg står just inte till folkmassor.

Sugen på käk?

Tar sikte på Moderna museet och Siri Derkert. Gillar det! Kubismen, betongen, engagemanget i den tidens aktuella samhällsfrågor (som för övrigt är lika aktuella i dag).

Tycker mannen till höger står bra där han står

En trappa ner i underjorden huserar Klara Lidén med sin utställning. Här pratar vi ”modern konst”. Mycket video- och stillbildsprojektorer. Visar en kille som moonwalkar baklänges längs av gatlyktor upplyst småstadstrottoar, en annan kille trashar sin(?) cykel. Ett av huvudobjekten är ett fiktivt källarförråd med möbler, madrasser, böcker, kläder med mera allt man kan klämma in i ett sådant förråd. Här känner jag mig hemma, påminner en del om min lägenhet.

Med lutning fick alla nästan plats

Kommer inte härifrån med mindre än att jag köper katalogen till Siri Derkertutställningen. Se om det går att utvinna inspiration härur.

(Fler bilder följer i kommande bloggar)