Kategorier
Stockholm

Tre (Sthlm C)

”I don’t think you can create luck. You’re either lucky or you’re not. I don’t know if it’s really luck or if it’s just curiosity. I think the main ingredient, or a main ingredient for photography is curiosity. If you’re curious enough and if you get up in the morning and go out and take pictures, you’re likely to be more lucky than if you just stay at home.” – Elliott Erwitt – On the Question: ”Can you create your own luck as a photographer?” Interview with Erwitt at: http://www.milkphoto.com/elliott_converse.shtm

Har börjat kl 8 varje morgon denna vecka, innebärande att jag gått upp kl 6. Jag slutar därför runt kl 16 men har hittills varit för trött för att dröja mig kvar på stan och fotografera. Så det blir väl helgfoto igen antar jag. Och då brukar jag vara ”curious”, och ibland även ”lucky”. Tycker som Erwitt att det hänger ihop.

Fick nya medlemskortet i Fotografiska familjen, men det var ju fel sista-datum och det blir att knalla dit för att få kortet utbytt. Det gör jag i och för sig gärna, bara jag kan hålla plånboken borta från bokavdelningen. Behöver hålla i slantarna nu när X100:an ska betalas.

Kollade lite mer Niclas Frisk på YouTube, verkar som han bor i Enskede. Det är ju nära där jag jobbar. Han har sagt om sin musik att den är som Mark Knopfler besatt av djävulen. Det kanske stämmer, vad vet jag. Har dålig koll på djävulen.