Kategorier
Stockholm

Robban Mejpeltorp

Gråväder i dag. Tog eleverna på en duggregnspromenad i en knapp timme. Taskigt väder bekommer inte mina unga entusiaster som hoppar och skuttar fram medan de pratar och sjunger om vartannat. Kinda keeps me young.

Skrapar ihop lite energi, fattar inte var den kom ifrån, och besöker Fotografiska. Det är lite trassel med mitt förnyade medlemsskap, nya medlemskortet kom med fel utgångsdatum. Går inte att fixa nu. Ser Robert Mapplethorpes porträtt, nakenstudier och fallosar. Styva kukar är inte min bag, men det mesta av det övriga är sevärt. Kul att se, inte minst efter att ha läst sambon Patti Smiths ”Just kids”. Rekommenderad läsning! Finns som pocket för 40 spänn!

När jag kommer hem har jag fått både maj- och juninumret av B+W Photography. Var precis på väg att mejla en efterlysning. Dessutom senaste numret av Aperture. Har bara bläddrat genom dem. Ser fram mot nästa nummer av B+W, det ska bland annat handla om ”Roderick Field´s guide to shooting on the street”.

Fick också Rinkaby rörs jubileumskatalog. 40 år, tänka sig! Innehåller bland annat olika alternativ för klämringskopplingar. Den får nog vänta.

Bilderna tagna med Fujifilm Finepix X100 för övrigt, båda med ISO 5000, f/2,8 och 1/125.