Kategorier
Manchester

Manchester #2 – Royce´R´Us

Börjar dagen med en pulverfika på rummet. Klockan 8 tar jag hissen ner till bottenvåningen och frukosten. Här finns bacon och stekta ägg, bönor, stekt korv, rostat bröd, småbröd, croissanter, youghurt, mjölk och müsli/kalaspuffar/corn flakes, frukt, juice kaffe och té. Petar i mig så jag klarar mig en stund.

En vardagssyn, anställda som tar sig en fika- och/eller rökpaus. Rökning verkar fortfarande vara en del av livsstilen här.

När jag satt på bussen från flygplatsen i går såg jag två ställen jag hade velat fota och efter att ha plockat upp en karta på Visitor´s centre beger jag mig längs Oxford street. Lämnar snart kartans täckningsområde. Oxford street är lite uppdelad i kluster. För några kvarter är det mesta asiatiskt: Halal Kebab take away, Egyptian café, Islamabad Grill, Kundan Jewellers, Punjab Collection och World of Islam skyltas. Sen följer kvarter med mest engelska butiker. Men utanför The Arabesque sitter två män och röker vattenpipa.

University of Manchester har en massa hus och institutioner i stan, bland annat längs Oxford street

Hittar så första objektet men blir lite besviken. Kunde de inte ha kunnat kapa trädet?

Det var de tre stegarna jag föll för, tyckte de stod så dekorativt mot himlen. Synd på trädet bara.

Tassar ut till en refug och hukar mig för att få den rätta vinkeln. En skåpbil stannar till och låter mig ta mitt foto. Föraren får tummen upp av mig och ler tillbaka. Jag stegar vidare efter nästa mål, en frisörsalong med smak av bunker. Minns att bussen snirklade sig fram innan den kom in på Oxford str och ger därför upp och svänger vänster på Moseley Road. Ganska livlösa delar av södra stormanchester, långa rader av de lite luggslitna varianterna av semi-detached. Ungarna är i plugget och de vuxna jobbar eller sitter på baksidan av husen.

Rolls Toyce, reservdelar finns i containern

På vägen tillbaka ser jag en Rolls Royce inne på en helt vanlig förgård. Bakom Rollsen en container. Fuji X100 är den kamera jag använt mest, batterierna tar slut efter cirka 3 timmar så jag knallar tillbaka till hotellet.