Kategorier
Manchester

Manchester #10 – Trans action i Gay Village

Är ändå ganska nöjd när jag knallar mot hotellet. Det blev någon mil i dag också och skapligt många under veckan, i trasiga Eccoskor (ska reklamera dem när jag kommer hem). Och kanske, kanske fick jag några bilder i dag? När jag närmar mig ”min” gata Sackville street hör jag musik från Sackville Gardens. Blir nyfiken och knallar dit.  ”Manchester Concord transgender group” står det på ett ställe, ”Rainbow Operations” på en dubbeldäckare som rullats dit. På scenen öser the Frillerz på med rockig Bowie och Iggy Pop. Det visar sig vara en mindre variant av Pridefest.

”Gay village gränsar till China town och har tack vare en stor, livlig och energisk queer-gemenskap gett ett dittills nedslitet område ett lyft med trottoarcaféer och barer som sommartid skapar en kosmopolitisk och kontinental atmosfär som får många att söka sig hit – vare sig du är queer eller straight.” (översatt från webben):

the Frillerz rockade fett

De flesta besökare är äldre transvestiter. Ett par fotografer är redan där och jag går runt och fotograferar jag också. Stämningen är vänlig och generös. En man tror att jag är ”a professional” och ber mig ta en bild på honom med hans kompaktkamera. Vi diskuterar kompositionen och jag föreslår ett foto på högkant så att en symbol högre upp på bussidan kommer med. Han blir helnöjd.

Köper en svart t-tröja med en dammsugare (?!) i guld på. Glömmer fråga vad den står för, men innebär det att jag på något vis supportar det här evenemanget, är det ok. Om någon läsare vet, tala om det för mig är ni snälla.

 Lady in Red, and Blue

 Polare i trans

Posör med Marilyn som favorit

En transa med glimten i ögat poserar för mig. En bild singlar ur handen ner i gräset och jag påpekar det. En basröst säger ”Thank you! It´s a blonde day.” ”She´s a favourite.”
Bilden föreställer Marilyn Monroe.

 Klädda till fest

Wigs fix. Gillar koreografin och att den bakre kunden ser ut att få saxen genom huvudet.

I ett tält kan man prova peruker och ett antal perukstockar står uppställda på ett bord. Riktigt jävliga ljusförhållanden, med skarpt solljus på perukstockarna och mörker under tälttaket. Får hålla på länge och det blir inte perfekt tekniskt, men kompositionen är jag faktiskt nöjd med. (Var tvungen att ta bort perukstockarna i den här bilden).

De blev lite vita i nian, perukstockarna

Kommer ut

Undrar vad de dricker? Såg läskande ut.

Var jag nöjd innan, så är jag supernöjd nu. Tror att bilderna blev bra och det var en trevlig eftermiddag och en givande erfarenhet.

8 svar på ”Manchester #10 – Trans action i Gay Village”

Jag förstår att du var supernöjd efter vad jag kan se. Det här var ju ett helt gäng med schyssta bilder så det var inte lätt att plocka ut någon som var bättre en den andra. Lite nyfiken på vad det kunde vara i kannan. Det var inte något som du fick provsmaka 😉
/Sven

Ja det var en kul och trevlig eftermiddag. Transan som poserar verkar ju så jäkla trevlig och rolig så det var nästan värt hela pengen, iofs var det ju gratis. I kannan? Shandy? Vitt vin? Tack för titten Sven.

En hel rad fantastiska foton Matti och minst lika bra ord som följeslagare till bilderna. För många favoriter för att kunna välja, får återkomma. Vi saknade dig mellan skratten i biosalongen ! Ha en bra kväll! /Malin

Tack Malin. Jo, som jag sa, det här är bilder jag är mycket nöjd med. Återkom gärna.
Harsuttit framför datorn hela eftermiddagen/kvällen. Skrev ut ett gäng bilder till Gnesta, det blir bara Manchester i svartvitt. Fast nu såg jag några som är skitsnygga i färg så vi får se. Kan man få fyra gnestameter tro? 🙂

Det är ju 2x2m så du har ju lite att jobba på… kanske mer än en rad?! ser fram emot att se dem!

Inte hursomhelst men jag är säker på att du kan finna en balans. vill du testa ideer kan du maila.

Stängt för kommentering.