Kategorier
Manchester

Manchester #12 – ”Don´t go to Birmingham!”

Måndag och planet lyfter kl 18.35. Siktar på att ta bussen runt kl 16. Innan dess har jag lite tid på mig. Hamnar i favoritkvarteren i nordväst. En manchesterbo(!) frågar mig var Church street ligger.” Ja, nu är jag inte från stan, men jag har en karta”. Dirigerar honom rätt och vi slår följe en bit. ”What brought you to our fair city?” Jag berättar att jag valde mellan Birminham och Sheffield (och Manchester). ”Oh! Don´t go to Birmingham! If you´re in the wrong street, you´re in trouble!” Hm, fjärde personen som frågar mig, av alla, efter vägen?! Beror det på att jag lyckats smälta in?

Gömmer sig för lillebror

Söker upp puben med boxningsbilderna, the Crown&Cushion. En lapp sitter på den stängda dörren. ”This building is to be demolished.” Tråkigt! Hoppas någon räddade fotografierna.

Alley-Sally?

Frukthandlare utan kunder

Hittar en frukthandlare nere på Deansgate och med Doisneaufotot i bakhuvudet ställer jag mig där och väntar. Men han har inga kunder på den halvtimme jag står där.

I björkars skugga vid Bridgewater canal

Sista lunchen på the Old Wellington Inn blir rumpsteak. Tittar in i S:t Ann´s Church när jag ändå har vägarna förbi. Annars är det S:tMary´s Church som är ”the hidden gem of Manchester”.

 S:t Ann´s Church

 Skejtare.

Severe unit 3

Pilgrimsfalken hade bytt sittplats. Tog en sista titt på den också. Vem vet när jag får se en ”pille” igen? (Den syns då och då i Uppsala och häckar i Falkenberg).

Knappa 3 timmar kvar.