Kategorier
Manchester

Manchester #18 – Graffiti

Hamnar på en trång manchestergata, i bortre änden pågår något slags husrenovering och det är byggställningar tvärsöver gatan. Märkvärdigare ändå är all graffiti. Färggrant och vackert målat. Ett av konstverken är uppbyggt av en massa fotografier.

Måste bara förevigas. Eller hur?! Det blir extra angeläget när jag i Dagens Nyheter den 21 juli läser att Stockholm stad hindrar Riksteaterns annonskampanj för gatukonstevenemanget Art of the streets med hänvisning till stadens klotterpolicy.

2 svar på ”Manchester #18 – Graffiti”

Hej Matti
Kul att du tog dig tid, klart att graffitin förevigas. Sista bilden gillas! Jag brukar själv fota graffiti om jag ser något faller mig i smaken.
För många anses det mest som skadegörelse och en oönskad konstform som dock har tagits i nåder i många av våra europeiska storstäder. Kanske det snart är dags att tas till nåder även i Sthlm. Och givetvis kan man skilja på skadegörelse och konst. Alla dessa taggar som även börjar dyka upp på privat egendom är mindre lustigt och även kostsamt. Nu hittar man dess konstform mest på undanskymda platser.
Hoppas att du får en bra dag i Gnesta!
Det hade varit trevligt att få spåna på alla förmodade bra fotografier, men imorgon Lördag har man fullt upp med det sista inför flytten på Söndag.
/Sven

/Sven

Läste att Helsingfors hade ändrat tillbaka från att ha haft en graffitifientlig policy till en tillåtande. Och låt dem måla våra trista gångtunnlar till att börja med och det finns massor av fula grå betongmurar de kan försköna.SL har ju sina guidade konstturer i tunnelbanan, de skulle kunna ha liknande avseende t-stationer ovan jord, snyggt graffitistajlade. Men de klotterglin som taggar i Gamla stan ska det vara skottpengar på!
Tråkigt att du missar Gnesta, hade varit kul att träffas!

Stängt för kommentering.