Kategorier
Stockholm

Hutt i går, snaps i dag

I dag har jag just inget mål, inga kontrollstationer som lockar. Funderar ändå på att knalla upp till Moderna museet och kolla närmare på boken om André Kertész. Om den går att få tag på billigare någon annanstans. Börjar känna lite sug efter fotoböcker efter att av ekonomiska skäl fått ligga lågt efter sommaren. Som Affe J skrev i sin blogg på FS ger det även mig mer att kolla i fotoböcker och på utställningar än att att hänga på FS. Även om jag fortfarande gör det, som den värsta missbrukaren. Trots att jag alltmer sällan får kommentarer vare sig på blogg eller bild, gillar jag ändå att kommentera andras när jag ser och läser något jag gillar. Har gett 3028 kommentarer och fått 2281, ett bra förhållande. 29 kommentarer plus de senaste 30 dagarna.

Handtag och skiftnycklar

Åker upp till Hötorget. Suktar efter vinterkläder på Alewalds och tittar till loppisen. Hittar ännu ett närbildsmotiv och köper en pocket, Henry Millers ”Stenbockens vändkrets”.

Rökare på Sergelgatan 

Jag är hungrig/the Predator

Tar mig genom ett soldränkt Kungsan. Trapporna vid dammen är fulla av livsnjutare och barnen leker vid vattnet. Knallar förbi Bukowskis och kollar datumen för höstens visningar.

Container M G W

Container PSSU

Tar ”bakvägen” till Skeppsholmen och Moderna museet. Kollar vad Andre Kertész-boken kostar och konstaterar att jag kan få den ett par hundringar billigare på Amazon. Hittar istället Elliot Erwitts ”Snaps”. Den är lite skadad och då de inte kan hitta ett oskadat ex drar de 10% och med ytterligare 10% avdraget för mitt medlemsskap i Moderna museets vänner kommer jag undan med 392:-  (490:-). Det är jag nöjd med. Hutt i går, snaps i dag, en svartvit helg!

Vad tar ni för valpen…

Bussen till Slussen, en hundvalp slickar på allt den kommer åt, inklusive sin egen spegelbild.