Kategorier
Stockholm

Kalamitet och förtret…

…och lite smicker på Flickr! Så det jämnar ju ut sig.

Tar en titt på Hötorgsloppisen, träffar Sven (gammelsmurf) som också är där och plåtar. Morsar sen på en nia jag bara sett på bild från Ellens, nian går runt med en M6. En äldre dam frågar mig om jag vet var ”tjuvgods” håller till: ”Jag var där i söndags och fick prata värmländska!”

Med tungan rätt i mun

Tar mig sen till söder och kliver av vid Skanstull. Besöker Clarion hotel där Hans Ekestang ställer ut ”blue photos”, fina porträtt på gamla bluesfarbröder. Som jag förstår det är Ekestang stor inom detta område. När jag tänker byta till 5Dmk2 och 50mm/1.2 upptäcker jag att gluggen sitter på min 50D, värre är att batteriet är heldött. Så det blir Fuji x100 hela dagen.

Speglad päls

Letar sen upp  Candyland på Gotlandsgatan, men är där trekvart för tidigt för att kunna se José Figueroas ”den oförberedda staden” men det lilla jag skymtade från gatan såg bra ut. Får helt enkelt tassa hit någon annan gång.

”En orange vägg vid Nytorget”

Nästa stopp ligger på Södermannagatan och är ett brasilianskt (?) kafé, Café Hängmattan, där Johan Berglund ställer ut ”en orange vägg vid Nytorget”. En väl utförd idé som går ut på att plåta människor under en viss tid på en viss plats.

She´s in the picture

CFF och ”she´s in the picture” blir sista stationen innan jag bryter. Somt var bra, annat lämnade mig mer oberörd. Année Olofsson hade hängt en bra bild, eller var de två?

Utanför spärrarna, Slussen

Kastanjen vid Tjärhovsplan kastar vid varje vindpust ner vissna löv mot mannen som förgäves försöker hålla snyggt vid sitt blomsterstånd. Jag tror han heter Sisyfos.

Lägger upp bilder på Flickr! lite flitigare för en period och  addar kontakter, senast en fotograf från Manchester som svarar: ”Been through your candids are there is some great stuff..will look forward to seeing your shots.
That Manchester set July is wonderful..It’s my city and you’ve done it proud..Nice one.”

4 svar på ”Kalamitet och förtret…”

Sista bilden blir etta och som tvåa kommer tvåan.
Du fick inte på pälsen där också, hoppas jag 😉
Hälsar /Claes

Nä, jag stod där och plåtade en bra stund och försökte få till det med spegeln och alla ansikten. De kanske fattade att jag är en dinosaurie 🙂

Tack för pratstunden, alltid lika kul att träffa på dig. Dröjde mig kvar ett tag till regndroppar började falla.
Gillar första bilden med ”tungan rätt i mun.
Hälsningar Sven

Stängt för kommentering.