Kategorier
Stockholm

Evig kärlek

Fotograferade det här gamla paret på hötorgsloppisen i förrgår. Dels tänker jag på hur morsan i det längsta försökte vårda min alzheimersjuka pappa hemma. Till sist orkade hon inte och han hamnade på ett äldreboende. Där blev han nerdrogad så morsan såg till att få honom flyttad till ett annat boende där han slapp medicinerna och blev betydligt piggare.

Dels tänker jag på den debatt som rasar om vår åldringsvård som totalhavererat sedan politikerna låtit ekonomi gå före kvalitet vilket lett till många fall av ren vanvård. Som någon konstaterade, vanvård av djur ger fängelse, vanvård av gamla ger bonusar.

2 svar på ”Evig kärlek”

Tänkvärt och lovvärt blogginlägg med ytterst passande bild.
Skål för kärleken! Oavsett form och färg, ung eller gammal. Bara den finns!
/Tim

Stängt för kommentering.