Kategorier
Stockholm

Uppdrag: Slussen

Radioeken fimpades för några dagar sedan. Snart är det Slussens tur. Staden har låtit Slussen förfalla i många år nu, kanske bortom all räddning? Minnesmärk Slussen, vill föreningen Bevara Slussen visserligen. Då gäller det att se till att det nya Slussen blir en bättre miljö än ”den söndrade utomhusurinoar” den är i dag. Debatten har pågått i 18 år och det närmar sig beslut, kanske. Vänsterpartiet och Socialdemokraterna kommer nämligen på måndag att begära s k minoritetsbordläggning i kommunfullmäktige. Det innebär att tidigast 12 december kan beslut fattas. (Källa DN).

Jag har tidigare skrivit om kändisarnas förslag, det så kallade kulturslussen. Benny Andersson har skrivit öppna brev till Sture Nordin (m). Mer kultur, bevarade vyer och bättre tillgänglighet för alla, mindre biltrafik och kommersiella jättelokaler ungefär. Och någon gång måste Sverige och resten av västvärlden ställa om till kollektivtrafik framför bildito. Att slänga ut miljarder på åttafiliga motorvägar genom de känsligaste miljöerna är barbari!

Okej, så Slussen är veckans uppdrag. Jag har plåtat här åtskilliga gånger men vill nu ta ett samlat grepp. Både människor och betong. Svenska Dagbladet skickade hit en fotograf för någon vecka sedan och hon tog väl några bra bilder, resten kunde vem som helst i Slussen-poolen på FS gjort bättre. Sätter med andra ord press på mig själv igen. Passa på att prenumerera så vet ni när jag är klar.

4 svar på ”Uppdrag: Slussen”

Intressant inlägg ang Slussens vara eller icke vara. Vart tog miljö tänkandet vägen. Dubbfritt på Hornsgatan för att värna om vår innerstad. För att sedan leda biltrafiken genom andra delar av vår innerstad. Slussen, det får mej att tänka på gamla Lindgården på Djurgården, man låter det förfalla tills all räddning är utom räckhåll, för att sedan låta det kommersiella ta över.
Att vara eller icke vara?
/Sven
ps fina bilder

Paralleller till Lindgården finns definitivt. Lasse Anrell drar i Aftonbladet paralleller mellan Hjalmar Mehr, stadsmarodör, och finansborgarrådet Sten Nordin, stadsmarodör. De parallellerna finns också.

Jag tycker idén med en flerfilig väg ner mot Gamla Stan är idiotisk.
I andra städer runt om i Europa begränsar man nu trafiken i och runt de medeltida stadsdelarna, men här ska vi köra på.
//Claes

Stängt för kommentering.