Kategorier
Stockholm

In Natura

Annandag jul och jag behöver gå till centrum och köpa kaffe, och en tidning, och nytt åkkort på SL. Tar vägen förbi Sarvträsk för lite fågelspaning och kontemplation. Man hinner tänka en massa medan man står så stilla som möjligt så länge som möjligt. Det lockar mig. När jag kommer dit inser jag mitt misstag. Ovanstående gäller bara vintertid, då vattentillgången är begränsad till träskets utflöde vilket gör att de fåglar som håller sig i området måste hit för att dricka. Vintern vi har nu tillhandahåller vatten lite överallt så det är meningslöst att stå och kika efter fågel just här och framförallt nu.

En vattenstinn svamp balanserar på randen till förgänglighet och en julkrokodil snappar efter mig när jag passerar.

Ett par småkillar leker vid vattenbrynet. Vatten är alltid kul, det går lika bra om det är is.

Ett skönt motljus frestade mig att ta några bilder.

Varje savann har sitt vattenhål. Kråkorna har hittat dit.

Efter detta unnar jag mig ett par croissanter. Behöver fylla på med ftalater, fleromättade freoner och bromider. Allt måste inte vara nyttigt!