Kategorier
Stockholm

Slussen 2011

Slussen är en knutpunkt för tusentals pendlare och andra resenärer. Här byter jag mellan buss och tunnelbana för att komma till eller från mitt arbete. Det är ganska bekvämt att stanna till och ta några bilder. Det är till och med angeläget att dokumentera Slussen sedan de styrande politikerna beslutat riva det gamla och ersätta det med shopping och kommers.

Att bevara det gamla tror jag inte på, men jag skulle vilja se ett nytt Slussen som är skapat för mig som människa, medborgare, resenär, pendlare istället för det beslutade som enbart ser mig som presumtiv kund.

2 svar på ”Slussen 2011”

Kul att återse några av årets bilder, Matti. Din första här känner jag ju också igen, vilket måste betyda att den har ett bestående intryck. Najs, som vi säger i förorten 🙂

Najs, var ordet 🙂 Det kommer flera under veckan, har ju inte samma goda omdöme som du att begränsa mig. Å andra sidan ska det ju räcka till många bloggposter.

Stängt för kommentering.