Kategorier
Stockholm

Nytt från i går

Solen gassar från en molnfri himmel. Inget vidare fotoväder med andra ord. Börjar istället formulera planer beträffande semesterfotograferandet. Till intet förpliktigande utan bara idéer, utifall. Vem vet vad jag har lust med? Ett uppslag är att plåta med de två bättre begagnade analoga kameror jag fyndat på Hötorgsloppisen á 250:- (intressant enhetspris, trots olika säljare och inköpstillfällen). Den första, en Voigtländer VITO automatic I med sedan länge utgången ljusmätare, är laddad med sedan länge utgången film. Tror det kan vara a perfect match 🙂 Den andra kameran är en Agfa Isolette II, tills vidare oladdad. Funderar på att ta en heldag i Tyrestareservatet och plåta natur med de här tyskarna. Bökigt att ta sig dit och tillbaka utan bil, bara. Kanske blir det Nackareservatet istället, ett område jag känner till mycket väl. Kan då passa på att kopiera naturfotogrfen Serkan Günes matsäck: ett rör Singoalla.

Nytt från i går. När jag tog den här bilden tänkte jag mest på barnvagnen och rullstolen, med ”förare”, som berättar en historia om livets början och slut. Och jag undrade om någon av personerna reflekterade över detta. Sen såg jag texten på plastkassen i bakgrunden: ”nytt från i går”. En passande text i det här sammanhanget. Därtill har personerna i bilden positionerat sig godkänt.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2012

2 svar på ”Nytt från i går”

Kan bara hålla med om positioneringen.
De har ställt sig helt perfekt och dessutom ett intressant minspel 🙂
Hälsar /Claes

Och det är ju vad man bör försöka få till. Gillar inte när det syns armar och delar av huvuden bakom huvudpersonernas egna. 🙂

Stängt för kommentering.