Kategorier
Stockholm

Lära nytt

Är rätt slut efter en värdegrundsdag på skolan där jag hade min klass själv före och efter och en grupp på 14 barn från förskoleklass upp till fyran att leda mellan olika aktiviteter under själva värdegrundsdagen. Intensivt! Och kul!

Fick Adobe CS6 (Indesign, Photoshop, Illustrator m fl) under dagen och installerade det på kvällen och vad jag litesnabbt har kunnat se, fungerar det bra med MacOS 10.8. De farhågorna kom alltså på skam. Men nu gäller att lära nytt. Det är ett stort steg från gamla CS2 till detta nya. Huvva!

Däremot har inte min beställda bok kommit (Haruki Murakami ”1Q84”). ”Vykort från Utopia” försvann ju också på vägen. Hoppas det är något sorteringsfel, så det inte sitter någon gök på posten och norpar andra s böcker. Ska strax efterlysa boken.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2012

4 svar på ”Lära nytt”

Go kväll Matti!
Hoppas att du får mycket nöje med CS6.
”Lära nytt, sitter nu och kollar igenom manualen till det senaste inköpet som blev en Olympus OM-D E-M5. Helt klart en intressant kamera med många klurigheter.
Träffade Karin A som berättade att ni hade haft en liten kylslagen dag i snålblåsten på skolgården.
/Sven

Gillar inte manualer, vill lära mig själv och intuitivt. Men betr CS6 är jag nog tvungen att inhämta kunskap, det är lite för avancerat.
Ny kamera, kul! Hur ska vi göra med min 50D + 60mm makro mot din 7D? Det kanske blev ointressant med nyinköpet?
Betr värdegrundsdagen i snålblåsten så hade jag knappt tid att tänka på det, hade fullt sjå att hålla ordning på mina 14 elever från 6 till 10 år.
Tack för titten!

Har endast jobbat med CS5 hittills. Men det finns saker som man aldrig upptäcker intuitivt skulle jag tro. Lagerstil exempelvis.
”Vykort från Utopia” beställde jag också efter tips på FS. Mycket intressant! Ibland saknade jag en vettig Stockholmskarta. Har bara de vanliga turistkartor och är inte tillräckligt förtrogen med Stockholm för att ha koll på alla gator och områden. Men ännu intressantare är ju mycket av den historiska bakgrunden författaren berättar om, t.ex. varifrån begreppet ”folkhemmet” kommer. Moderaterna var nog inte först med att sno andra politiska lagers begrepp och tankesätt.
När det gäller arkitektur- och resefotografi så har jag alltid retat mig på att vilken tråkig betongfassad som helst får i bildrubriken eller kommentarerna stämpeln ”öst / kommunistisk”. Vilken förkortad syn. Alla dessa ack så kunniga människor borde läsa ”Vykort från Utopia”.
/Katja

Håller med om att ”Vykort från Utopia” är intressant läsning. T ex om hur man mer eller mindre medvetet bygger för segregation, eller om hur Klara revs. Och det finns så mnga vidrigt fula byggnader i Sthlm att man kanske kan vända på det och säga om öst/kommunistiska byggnader att de är ”stockholmska” 🙂
Minns, och ursäkta min tyska, hur det på var och vartannat hus i Tyskland sitter en skylt ”Während des Krieges zerstört und pietätvoll wieder aufgebaut”. Kunde de väl ha gjort med Klara också, om nu husen var så illa medfarna. Men det är alltid någon som ska göra kosing på det vackras bekostnad.

Stängt för kommentering.