Kategorier
Stockholm

”Det här landet är på väg åt fel håll”

”Det här landet är på väg åt fel håll”

Läser rubriken på Aftonbladets webb och tror att det är Sverige det handlar om. Men nej, det är gräsrötter i Wisconsin som kampanjar för Mitt Romney som uttalar sig.

Läser istället i dagens DN om tillståndet i vårt land. Våldet i Syrien får folk att fly, många till Sverige vilket är en utmaning för flyktingmottagningen, skriver DN. ”Redan i dag är det svårt att få tag på hyresrätter och Migrationsverket måste hyra tillfälliga boenden på vandrarhem och campingplatser.”

Utbildningsminister Björklund  tycker antagligen att det behövs mer liv i skoldebatten och föreslår betyg från år 4. ”Varför detta?” undrar Johannes Åman i DN. ”Borde inte reformen med betyg från årskurs 6 få sätta sig innan systemet rivs upp på nytt? Vinsten med att tidigarelägga starten ytterligare två år är liten eller ingen alls. Med sitt betygsutspel sätter Folkpartiet den egna profileringen framför skolans bästa. Det är bedrövligt.”

””Jag har inte stoppat det i någon byrålåda” Justitieminister Beatrice Ask (M) till TT om ett kommande regeringsförslag om partibidrag. Sverige och Malta är de enda EU-länder där partierna inte behöver redovisa pengagåvor.”

Till sist tipsar DN om den här Unicef-videon. Se den!

”Sverige klättrar i år från femte till tredje plats tack vare bättre rankning i grenarna ekonomi ochpersonlig frihet, som inkluderar valfrihet och tolerans mot minoriteter”.                   DN 30/10 2012

Dagens nummer av Dagens Nyheter var innehållsrikt!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2012