Kategorier
Stockholm

Woman, window

Läser på Fotosidan om fotografer som ledsnat och lämnat sidan. En hade fått elaka kommentarer, en annan hade tröttnat på dem som tycker att de själva är så bra fotografer jämfört med övriga. För egen del är det snarare den låga kommentarsfrekvensen som är tråkig. Bra bilder får kommentarer, men inte så många som de förtjänar, inte minst i förhållande till hur många som tittar. Men jag hänger nog kvar där ett tag till. Flickr har möblerat om och överskådligheten försvann samtidigt som presentationen av de egna bilderna vann. Hajar inte riktigt hur jag ska svara på givna kommentarer, gillar inte att det står att jag kommenterat min egen bild. Men det är trevligt när någon lägger till mig som kontakt och vill följa med på min fotografiska resa. Tumblr har jag inte fattat över huvud taget. Har laddat upp bild efter bild utan mer än kanske tre kommentarer på ett par år, och tre följare. DeviantArt är likt Tumblr, någon enstaka lägger bilden bland sina favoriter, det är allt. Kommentarer verkar inte vara grejen där.

Såg som sagt Imogen Cunninghams bilder på Kulturhuset i går. Bilderna jag nämnde som mina favoriter är typiska gatufoton. Har ju inte sett hennes bilder tidigare, men tycker det är intressant att se hennes gatufotokompositioner. Imogen Cunningham träffade gatufotografen Lisette Model sent i livet och inspirerades till gatufoto. Kompositionerna dyker ju upp hos många andra och jag jagar dem ju själv.  Det gick att skåda influenser bland gatufotograferna på Snickarbacken också. Bilderna jag nämnde som mina favoriter, ”the Box” och ”Summer day, New York City”, är i första fallet ett ansikte bland strama geometriska former, i det andra fyra personer på en gata som står i perfekta positioner och poser. Men många bra porträtt tog hon också.

Dagens bild, nedan, innehåller även det ett ansikte, med ett uttryck, och linjer och rektanglar. Bra eller dåligt är upp till betraktaren.

Ung-kvinna-i-fönster

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013