Kategorier
Stockholm

No direction home

No direction home

Hur tänkte jag här då? Pilen visar ju en annan riktning än den som den gående och cyklisten rör sig i. Och jag gillar att man inte ser den gåendes huvud/ansikte, tycker bilden vinner på att hen är anonym. En Matti-bild, helt enkelt. På gott och på ont, som alltid 🙂

Fick hem min nya MacBookPro 13,3″ Retina. Tidigare har jag varit ute efter 15″-aren men det här är en behaglig storlek att släpa med sig. Och det är ingen bildbehandlingsmaskin jag köpt, mer en arbetsdator som jag vill kunna surfa med för att visa eleverna ditt och datt. Man blir ju grymt avslöjad numer, när man köper en ny dator. Wifi, hur? Nya skrivaren funkar ju även trådlöst, liksom mina nyare datorer men tydligen behövs något tillbehör för att det ska fungera. Är det en AirPort Express, eller en router, eller är det samma sak?  Tog lite revansch på mig själv när jag kopplade iPhonen till MacBooken och vips var ute på nätet, av bara farten fick jag mejlen att fungera också. Då behövs ju inget mobilt bredband?! Körde via USB men vill köra trådlöst via Bluetooth, vilket jag testar härnäst, dock utan framgång.

När jag hämtade ut MacBooken upptäckte jag att mitt id-kort gick i går. Så då är det till att fixa ett nytt! Alltid är det nå´t!

Skrivaren hittade hem igen och det går att skriva ut. Körde en nozzle check, vilket gjorde susen. Nu hittar jag inte bilden jag skulle skriva ut bara. Däremot kan Acrobat fortfarande inte läsa pdf:er.

No direction home

Det roliga är ju att jag fick en pendang till denna gamling, från Gullmarsplan (den första är från Fridhemsplan). Och pendanger, eller bilder i par snarare, jobbar jag gärna med.

Via t-centralen

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013

6 svar på ”No direction home”

Kolla att du har abonnemang för datatrafik när du använder telefonen som modem. En kompis hade inte datatrafikabonnemang för telefonen och när han använde den för internet på det sätt du beskriver fick han en räkning på 18.000:- efter några veckor. Han fick som tur är byta abonnemangsform och då avskrev de räkningen 🙂

Det verkar ju vara en god idé. Har ju surfat mycket med iPhonen på jobbet, är det annat om jag har den som modem till en MacBook? Och har man inte en spärr vid t ex 500:-? Stort tack för hjälpen!

Om du har surfat mycket med iPhonen så kanske det inte är något problem.
Det där med spärr tror jag beror på vilken leverantör man har eller om man har begärt en spärr. Är inte helt säker på det………

Det har ju varit kort surf, faktasök, typ! I går laddade jag ner Officepaketet och det var ju en längre historia, som kanske kommer att stå mig dyrt. Var just inne och sänkte spärren från 5 loppor till en och en halv. Återigen, tack för påpekandet!

Hur känner du egentligen inför allt detta krångel?
Jag i sådana lägen tappar all lust med att använda datorn till nåt överhuvudtaget! Nu behöver jag ju datorn då jag fotar digitalt. Men jag unviker faktiskt att uppdatera LR i nuläget (CS6 väntar jag med tills det blir en bantad CC-version) så länge jag håller på med mitt nuvarande projekt. Inte vill jag sitta där med mina filer och en icke-fungerande programvara. Hellre skiter jag i LR´s bokfunktion. Blurb måste ju också kunna funka för icke-LR:are?
Datorer är för mig den fula baksidan av digitalfotografin. Läste nyss Micke Bergs ”Fotograferna”. Samma trösklar där lät det som.

Uppdateringar kan ställa till det och kosta pengar, vissa gamla enheter slutar funka med nya program och OS. LR5 hann jag läsa att det inte var helt stabilt, minns dock inte vad det var som var segt där. CS6 kunde jag köpa billigare då jag är anställd på en skola. Blurb ska inte vara några problem, de har färdiga mallar du kan använda. Det är när du vill lay outa själv som du kan behöva t ex InDesign. LR/Blurb har jag inte testat.
Hur jag känner det? Tja, det mesta beror ju på att jag slarvat någonstans, eller gjort något i fel ordning. Dock inte det här med Acrobat och pdf, det är flera som haft det problemet. Och så länge jag har tid på mig är det skapligt okej. Ibland kommer jag på något att testa, och i sällsynta fall funkar det. Men det här med skrivarna är ju ett måste, både kontorsskrivaren och fotoskrivaren måste ju funka om det ska vara någon mening med att ha dator!
Du får följa bloggen och läsa hur det framskrider helt enkelt 🙂

Stängt för kommentering.