Kategorier
Stockholm

Alla resor är ångest

Alla resor är ångest

”Alla resor, all ensamhet är stark ångest. Problemet är bara att just den ångesten är den skapande ångesten, den ångest som leder till resultat. Det är ett hårt liv, väldigt få klarar av det.” (Micke Berg)

Ibland säger han kloka saker, hr Berg. Jag har gjort de flesta av mina resor ensam, och upplevt ensamhetens ångest. Har suttit på min säng på Clifden Town Hostel och undrat ”va fan gör jag här?” Eller i Manchester, på Angels, med en pint real ale. Sen har jag gått ut och fotograferat. Har inte funnits så många andra alternativ till att få tiden att gå.  Å andra sidan har jag varit hemma hela sommarsemestrar och i princip varit lika ensam, men på svenska. Då har jag undrat över varför jag inte åkte någonstans.

Homesick blues
Homesick blues

För kommande sommar funderar jag på Belfast. Antingen via några dagar i Liverpool, eller ”direkt” (flyget går via London). Ska kolla närmare efter Berlinresan. Kanske är det just ensamhetens ångest jag söker?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

4 svar på ”Alla resor är ångest”

Ja, det kanske är bra för det fotografiska resultatet om man bekämpar ensamheten med kameran. Men mina stora ensamma resor gjorde jag utan kamera. Jag fotade inte då än och det var nog bra. Ingen utrustning man behövde vara rädd om. Då bekämpade jag ensamheten med möten i stället. Ingenting som nånsin har hamnat på film eller minneskort men i minnet i stället. Inte fel det heller om man inte känner att man i första hand ska prestera som fotograf.
Ha det så roligt i Berlin!

Jag fotade inte heller ”aktivt” under de åtta ensamresor jag gjorde till Irland och precis som du säger är det mötena med okända jag minns. Ett par tyska trubadurer i Clifden, ett större tyskt sällskap tog med mig till puben på Inishbofin och jag reste runt med en österrikisk tjej, bland andra.
Ser fram emot Berlinveckan! Tack!

Bästa bilderna i Berlin förra året tog jag när jag var på egen hand 🙂 Men det är trevligt att äta tillsammans! Tack, Göran!

Stängt för kommentering.