Kategorier
Stockholm

Mittwoch in Berlin – jag har en plan

Mittwoch in Berlin – jag har en plan

Eller, det heter ju ett plan. I dag kör jag på egen hand. Ressällskapet drar till ett ”miljonprogramsområde” som uttalas Bazan, men som nog stavas annorlunda. Planen är att leta upp planet jag yrade om förra veckan. Sen ska jag sakta men säkert ta mig bort till bortre änden av Tiergarten för lite kultur, upp mot Moabit och Wedding för att kolla några öladresser och vid femblecket landa på puben Loch Ness på Roonstrasse 31a, nere i Steglitz (Lichterfelde). Fick för mig att den låg uppe i Wedding men Steglitz är ju nere i sydväst? Hittills har vi gått eller åkt taxi, blir kanske samma lösning för mig i dag.

Tjejen till höger lånade ut sin kölnhalsduk till mig och tog kortet nedan med min kamera
Trevliga tjejen till vänster lånade ut sin kölnhalsduk till mig och tog kortet nedan med min kamera

Har inte löst uppladdningsproblemet utan visar de bilder jag tog med X100:an  första dagen. Men det är hittills inga fantastiska bilder jag tagit så  ni missar nog inget.

Undertecknad med kölnhalsduk (fan vad jag ser glad ut)
Undertecknad med lånad kölnhalsduk (fan vad jag ser glad ut)

De två senaste kvällarna har vi avslutat på Bierkombinat Kreutzberg som ur min synvinkel slog två flugor i en smäll, dels har de god ale de gör själva här i Berlin: Schoppe Bräu  XPA, Schoppe Roggen Roll och godingen Prototyp. Därtill pale ale on tap. Den andra flugan är Champions League, även om stället första kvällen var fullt av kölnfans som kollade på sitt lag. Trevliga människor, vi träffade en inflyttad kölnare båda kvällarna, Michael, som hade en massa tips och info.

Haiku von Heute

Hittills i Berlin:
promenader och taxi,
god mat och god ale.

På BKK, Bierkombinat Kreutzberg
På BKK, Bierkombinat Kreutzberg
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

2 svar på ”Mittwoch in Berlin – jag har en plan”

Börjar promenaden alldeles strax. Det jamar gott i benhinnorna efter gårdagen så vi får se hur långt jag kommer innan det blir byte av färdsätt. Gatufoto förutsätter nedslitning av skosulor. Kan förresten inte kolla din blogg, ”Ett fel uppstod vid anslutning till databasen”.

Stängt för kommentering.