Kategorier
Berlin

Planlöst men inte mållöst

Planlöst men inte mållöst

Intar min frukost i entrén till en livsmedelsaffär strax norr om hotellet, en stor kopp kaffe och en snackbaguette. Har ingen att prata med dock. Går hem och bloggar med de bilder jag tagit med X100 till och från frukosten.

Berlinsk bakgård
Berlinsk bakgård

Kan inte riktigt bedöma tiden det tar att promenera ner till Lichterfelde/Steglitz och skotska puben Loch Ness så jag viker dagen åt detta mål. Något flygplan stöter jag inte på när jag zink-zackar mig mot sydväst. Är nöjd med orienteringsförmågan och lokalsinnet, hittar Yorkstrasse och sen Haupstrasse. Det sjunger gott i benhinnorna, asfalt och sten är inte det skonsammaste underlaget.

Minnesmärket
Minnesmärket. Berlin rymmer så mycket historia, så många minnen.

Upptäcker snart att jag kommer ha gott om tid att slå ihjäl. Fikar i 45 minuter vid U-bahnstation Rathaus Steglitz . Plåtar inledningsvis med X100 för att få ihop några bloggbilder men batteriet lägger av några kilometer innan fikapausen. X T-1:an får träda in, försöker spara på batteriet så Gustaf kan få kolla på kameran.

Walk a mile in my shoes
Walk a mile in my shoes

Med en marginal på ett par timmar pyntar  jag €6 och lufsar in på Botaniska trädgården, där i stort bara snödroppar och krokusar blommar. Kollar både växthus och museum,  vill ha valuta för pengarna 🙂 Vilar i ett litet växthus vid en damm med gräsänder, sothöns och gråhäger. Koltrastar, talgoxar och en rödhake sätter sig orädda bara ett par meter i från mig. Kommer ett extra blogginlägg härifrån vad det lider.

Hjullastare
Hjullastare

Letar upp puben och använder sen sista kvarten till att förköpa en S-bahnbiljett. Strax kommer Gustaf E. som har med sig Janne B. Tipsar Gustaf om några goda öl ur pubens oväntat goda sortiment skotska öl: Orkney Red McGregor, Orkney Duke IPA resp IPA utan Duke. Får i gengäld bra berlintips av såväl Gustaf som Janne. Åt en  cottage pie och orkade för första gången denna vecka äta hela. Trevligt sällskap, trevligt ställe!

Pendlare
Pendlare

Får sällskap av Janne B. på tåget tillbaka men han byter tidigt, jag  byter vid  Potzdamer Platz då jag i högtalaren hör ”byte till U2”. Fyra stationer senare är  jag ”hemma”,  precis lagom till Champions League, Shalke – Real.

Haiku von Heute #3

Tiden rasar bort,
det är redan onsdag kväll!
Njuter av stunden!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

2 svar på ”Planlöst men inte mållöst”

Oj då! En tom botanisk trädgård? Och det var jag som tipsade dig…
Men kamelierna då? De måste ju ha blommat? I växthusen alltså. De kan ju inte ha slängt ut dem….? Samt publiken som brukade infinna sig?

Kamelior var det de hette, ja 🙂 Nej, det var ingen rusch på folk i växthusen nu. Är kanske för tidigt, läste om att de blommat i mars ngt tidigare år. Nu var jag där för att slå ihjäl tid och inte för eventuella kamelior 🙂 Växthusen var mäktiga!

Stängt för kommentering.