Kategorier
Stockholm

I morr´n e´re första maj

I morr´n e´re första maj

Kallt ska det vara, bara att bylsa på sig med andra ord.

1-a-maj 1-a-maj-tuba

brass- Blyg-morot Palace, Manchester

 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

6 svar på ”I morr´n e´re första maj”

Kallt ska det vara med duggregn rejäl bakis på första maj. Those were the days with workers marches and internationalism. Numera har vi bara sterila politiker med zero tankar. Trevlig första maj från St.Michel!

🙂
Och skulle det till och med snöa i morgon, så är det inte första gången det heller. För egen del är det mer mot nazister och rasister än något annat. Ha det bra själv i Mikkeli, eller om det nu är Mont St Michel du sitter på.

Mikkeli är Mikkeli even om man stekar staden i smör. De som talar högsvenska säger St.Michel. Jag brykar titta på finlandsvenska Yle 5 så för mig är det samma. Termometern säger +-0 så jag är ganska säker på att vi får lite snö i morgon. Du har rätt i att det är extremhögern i Europa vi får vara rädda för nuförtiden. Jag har alltid varit liberal och tänker numera som en post-keynesian. När jag var med i kommunalpolitik i början av 1990-talet fick jag rena dödshot per telefon vanligen från gamla kärringar som inte kunde skilja mellan liberal och kommunist. Jag skulle säkert dö i Sibirien bakom taggtråd efterson jag är liberalkommunist. That’s life. Ha det så bra! Hoppas att se dina fina bilder också i framtiden!

Som stockholmare med finskt påbrå (Kuopio) talar jag snarast lågsvenska 🙂
Påminns om en serieruta jag såg en gång: en polis pucklar på en demonstrant med sin batong. Demonstranten ropar ”men jag är antikommunist!” Polisen: ”Jag skiter väl i vad för slags kommunist du är!”
Fler bilder kommer, tack för att du tittade in.

Tänk att du också är en satans savolaxare 🙂 Vad världen är liten! Jag är också från Kuopio. Bodde i Keilatalo på Puijonkatu vid torget med min familj ända till lumpen. Studerade sen i Uleåborg, H:fors och Jyväskylä och började min karriär här i Mikkeli 1985 som speciallärare i dövskolan. Inget under att jag gillar dina bilder.

Nåja, det var min mor som var från Kuopio, Kirkkokatu. Själv är jag född här i Stockholm. Far var från Estland, så jag är en riktig byracka 🙂 Vem vet hur det påverkat mitt fotograferande?

Stängt för kommentering.