Kategorier
Stockholm

Seriös pendlare/patetisk soffpotatis

Seriös pendlare/patetisk soffpotatis

Semester! Så nu upphör jag för fem veckor att vara en seriös pendlare och blir en patetisk soffpotatis istället.

Fortsätter att ladda för fotografiska stordåd ett tag till. Väntar på att idéerna ska poppa upp. Ett mentalt tillstånd som brukar infinna sig när jag har gott om ledig tid framför mig.

Får plötsligt en radikal idé: skippa bloggandet och bara plåta. Kanske publicera på  Flickr,  tycker Fotosidan är rätt död, och den här bloggen likaså, vad gäller tittar och och inte minst kommentarer.

Seriösa pendlare
Seriösa pendlare

Läser min morgontidning som i dag skriver om mobbning och rasism i skolan.

”Allt annat lika är rasism värre än de flesta andra typer av mobbning. Men framför allt måste skolan bli bättre på att erbjuda en lugn och trygg miljö för alla. Den dag som den klarar det har också de rasistiska trakasserierna försvunnit.
Ur det perspektivet känns det inte upplyftande att lyssna på Skolverkets representant som deltog i ”P1-morgons” studio i början av radioserien. Vad ska ni göra?, löd frågan. Svar: ”Bygga upp tillitsfulla relationer.”
Men hur? ”Skapa ett tillitsfullt klimat.”
Men hur? ”Jobba med relationer, stärka värdegrundsarbetet, att elever utvecklar kunskaper om de mänskliga rättigheterna.”
Jo tack. Men en inte alltför djärv gissning är att många av mobbarna, rasistiska eller inte, redan blivit fullproppade med skolans värdegrund, mänskliga rättigheter och allas lika värde. För att inte tala om lärarna, som förmodligen genomgått lektioner i detta sedan Lärarhögskolans första dag.
Det räcker inte. En viktigare fråga är hur vi går vidare – hur vi ser till att de som väljer att strunta i allas lika värde inte får tillfälle att tillämpa sin ­klandervärda människosyn i praktiken.
Att öka medvetenheten genom att lyfta fram elevernas egna berättelser är ett bra första steg, och serien ”Rasism i skolan” är därmed ett viktigt demokratiarbete. Nu måste det till konkreta åtgärder för att skapa trygghet och arbetsro för eleverna.”

Och vad föreslår då DN?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

2 svar på ”Seriös pendlare/patetisk soffpotatis”

”Soffpotatis, vad annars kan det bli i detta jäkla väder. Hoppas att det vänder snart, börjar få abstinens.
Läser Aftonbladet,
En våg av skjutningar sveper över turiststaden New York.2014 är våldsammare än fjolåret.
Du får nog ta det försiktigt over there 😉
/Sven

Stängt för kommentering.