Kategorier
New York Stockholm

Faller till föga

Faller till föga

Vilket underbart uttryck!

Ger till sist efter och betalar guldmedlemsavgiften för Fotosidan, samma dag som den gick ut. I ett svagt ögonblick la jag till Fotosidan Magasin trots att jag egentligen inte har någon jättebehållning av den.

flicka-i-öbre-hö-hörn-(1-av-1)

Inleder dagen med tidningsläsning, morgontidningen i fysisk form, kvällstidningen på nätet. En hel del viktig läsning: ”

”Sverige får skarp kritik från FN.

Tortyrkommittén anser att hanteringen av outredda hatbrott, brutalt polisvåld och häktningen av barn inte lever upp till de internationella överenskommelserna.” /Aftonbladet

”Niklas Orrenius: Mekanismerna från 1948 lever kvar i vår egen tid

Det ligger våld, blomdoft och förväntan i luften i Jönköping sommaren 1948. Hundratals människor samlas på kvällarna för att se, för att vara med. De som ska få spö är ”tattarna” – de resandefamiljer som bor i fattigkvarteren i stadsdelen Öster.

Liksom i Jönköping 1948 finns i Habo 2014 en förhistoria, där stadens styrande misstänkliggör gruppen som sedan ska komma att misshandlas. I maj i år påstod Habos kommunalråd Thomas Werthén (M) att tiggarna ”drar in mycket pengar och har lägenhet, mobiltelefon mm”. Det bästa är, skrev kommunalrådet i ett chattforum, ”om dom får uppleva att det inte lönar sig att tigga”” /DN

Vi har att göra här landet Lagom.

Bus-stop-beskuren-(1-av-1)

Någonstans ifrån fick jag en skvätt inspiration, men den försvinner nog snart. Har bland annat länge närt en idé om att trycka t-shirts med mina foton på och har redan provat. Tröjorna ligger och väntar, liksom specialpappret, bara rumpsparken fattas.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

4 svar på ”Faller till föga”

Rumpsparken och latmasken verkar vara antagonister,vem vinner? 😉

Sista bilden ser bra ut.

Stängt för kommentering.