Kategorier
Stockholm

Återställare

Vaknar tidigt och har löst morgontidningens två sudoku redan kl 8. Kastar i mig en pulverespresso på tom mage, frukosten kommer senare. Planerar dagen, som blir en återställare. Först ska jag kika efter kvitton på de prylar som blev stekta. Ska försöka komma fram till Folksam och kolla om jag kan få tillbaka nå´t på hemförsäkringen. Lattjo egentligen, man har ju externa hårddiskar som backup om något händer datorn, och så är det backupen som går åt h-e.

Snöflingor singlar ner från en jämngrå himmel, sothönan tutar i träsket. Sabbath står det på regskylten på en svart Audi som rullar förbi. Det är en sån dag, eller, det är en söndag. Typisk vårdagjämran.
Det står ett torkskåp i mitt trapphus. Någon håller på i sitt badrum, hoppas jag hinner få överbelastningsskyddet på plats innan någon klantar sig igen.

tunnelbanan

Ska åka in och köpa en ny klockradio, Phillips för 249:-, mikron får bli en ny Whirlpool, en GT 281 WH, á 1.490:-. Den senare blir en senare fråga, och  jag ska köpa överspänningsskydd på Claes Ohlson.

Hjälper en finsk pappa som med sina två döttrar inte kommer genom t- banespärren. De står för nära visar jag och pekar på att han lägger kortet på fel plats. Inte en nick till tack ens.

Blir grinig på Coop, först kommer jag knappt in då de travat varor och erbjudanden just innanför entrén. Sen hittar jag inte makaroner, bara gnocchi, fusilli, farfalle och fan och hans moster. När jag vänder mig om ser jag en hel hylla med mackisar. Istället är kassaköerna få och långa, så jag surnade ändå inte till förgäves. Skönt!

Har som vanligt ett veckobrev att skriva och skicka. Och fotboll att kika på, Liverpool – Man Utd.  Låter som en fullspäckad dag.

Läser att nya Barbie är en tjuvlyssnare. Hello Barbie är uppkopplad via wifi och har en inbyggd mikrofon som spelar in vad barnen pratar om. Företaget Toy Talk analyserar sen det som sagts. Dockan kan sedan använda informationen för framtida konversationer. Här snackar vi integritet!

rulltrappeåkare-(1-av-1)

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015